22 Φεβ 2012

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…….

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία μπροστά στην ανελέητη επίθεση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκφραστών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ:
•    Με την εμπορευματοποίηση της υγείας ,την κατάργηση του όποιου δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει με την εφαρμογή του άθλιου 5ευρου, με την περικοπή φαρμάκων και εξετάσεων , την κατάργηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ,την παράδοση κλινών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, την κατάργηση οργανικών κλινών. κ.α
•    Με την νέα αφαίμαξη του εισοδήματος μας, την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές μας.Με 150 – 400 ευρώ το μήνα να ληστεύονται βίαια από τους εργαζόμενους υγειονομικούς, βυθίζοντας μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Με νέες μειώσεις να ετοιμάζονται , με την ΝΕΑ αναδιαμόρφωση του μισθολογίου ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ, που επιβάλλει το νέο μνημόνιο.
•    Με το ΔΗΘΕΝ τέλος της εφεδρείας να δίνει τη θέση του σε απολύσεις 150 – 200 χιλιάδων  υπαλλήλων. Με όχημα την αξιολόγηση. που οδηγεί στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ νοσοκομειακών μονάδων και την διαμόρφωση δήθεν «πλεονάζοντος» προσωπικού. Την ίδια ώρα που  σχεδιάζεται το τελικό χτύπημα με την άρση της μονιμότητας.
 Μιλούν για άξιους και ανάξιους αυτοί που ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ και ετοιμάζονται να την παραδώσουν σύξυλη στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μονοπώλια και πολυεθνικές. ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ  ΚΡΙΝΟΥΝ!!

Την ίδια ώρα  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες , σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο (ΠΟΕΔΗΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) δεν θέλουν να ξεκινήσουν  ένα πραγματικό παρατεταμένο απεργιακό αγώνα , τουναντίον αναπαράγουν την φιλολογία του συστήματος περί «χαμένων μεροκάματων» και κινητοποιήσεων που έχουν  «κόστος για το κοινωνικό σύνολο», καταφεύγοντας σε απλές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ,που αρχίζουν και τελειώνουν λίγο πριν η λίγο μετά την ψήφιση νόμων.
Κινητοποιήσεων που παρά την μαζικότητα τους και την επιμονή του λαού ,αδυνατούν να οδηγήσουν στη νίκη αποδεικνύοντας ότι έχει παρέλθει ο καιρός που μια απλή, έστω και μαζική ,κινητοποίηση διαμαρτυρίας μπορούσε να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα και ότι πλέον απαιτείται κλιμάκωση και διάρκεια στις κινητοποιήσεις μέχρι τη νίκη.
Την ιδία ώρα ακόμα και παρατάξεις της αριστεράς (ΠΑΜΕ αλλά και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ) φαίνεται να αναπαράγουν την ίδια φιλολογία μιλώντας για κινητοποιήσεις με ανοιχτά νοσοκομεία (!!) , αποφεύγουν τις απεργιακές μορφές , μιλώντας για κλείσιμο ταμείων, καταλήψεις και άλλες μορφές αγώνα (?) χωρίς απεργία. Δυνάμεις (ΠΑΜΕ)που έφτασαν στη βάση αυτής της λογικής να αντιταχθούν στην πρόσφατη επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων στις εφημερίες.
Δυνάμεις (ΠΑΜΕ) ,που αρνούνται τον συντονισμό μεταξύ σωματείων γιατί δήθεν καπελώνει τους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που προτείνουν συντονισμό με όσα σωματεία και παρατάξεις  ελέγχουν κομματικά !!

Δυνάμεις (ΠΑΜΕ) την ίδια ώρα που κριτικάρουν τους  άλλους για εγκατάλειψη των αντί-ΕΕ στόχων πάλης, λοιδορούν τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, φτάνουν να αποενοχοποιούν την τρόικα ,την ΕΕ και το ΔΝΤ για τα μέτρα, λέγοντας ότι  κύριος υπεύθυνος είναι το ελληνικό κεφάλαιο,
Δυνάμεις (ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ)που ξεστρατίζουν τον αγώνα ενάντια στα μέτρα, από το πεζοδρόμιο στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, σπέρνουν νέες αυταπάτες για τις «φιλολαϊκές κυβερνητικές λύσεις» που δήθεν θα μπορούσαν να προκύψουν.

Συναδελφοι-ισσες
Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα, το λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους, ήταν η πιο τρανταχτή απόδειξη για το ότι Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ πολιτική και όσοι τη στηρίζουν είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στις συνειδήσεις του λαού και των εργαζομένων.

   Αυτή η μεγαλειώδης έκφραση της λαϊκής οργής ενάντια στο νέο μνημόνιο ήταν που οδήγησε και σε νέες, ακόμη εντονότερες αναταράξεις το αστικό μπλοκ εξουσίας και σε σωρεία διαγραφών σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Και ο φόβος τους ότι ο λαϊκός παράγοντας θα συνεχίσει να βρίσκεται με την ίδια και μεγαλύτερη ορμή στο πολιτικό προσκήνιο, θα τους οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αναταράξεις.

Είναι στο χέρι του λαού και των εργαζομένων να κάνει αυτούς τους φόβους πραγματικότητα. Να συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή του μνημονιου. Για να μην περάσει κανένας εφαρμοστικός νόμος. Για να σπάσει η πολιτική της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα, του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Για να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης. Για να ανατραπεί η πολιτική της εξαθλίωσης και της ανεργίας.
Άμεσα  τα πρωτοβάθμια σωματεία που θέλουν να ανοίξουν νέους δρόμους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπορούν και πρέπει να συντονιστούν επιδιώκοντας παρατεταμένους αγώνες ΠΡΟΝΟΙΑ ,ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ αλλά και νοσοκομεία ήδη φαίνεται να ψάχνουν το βηματισμό τους σε αυτή τη κατεύθυνση.
•    ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΣΦΑΓΕΙΟ!
•    ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
•    ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
•    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
•    ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
•    ΠΛΗΡΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
                     
 Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: