4 Μαΐ 2011

Στο τέλος θα μας βάλουν και φυλακή.(ΝΥΣΤΕΡΙ)

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη της συντονίστριας της εφημερίας του Αττικού νοσοκομείου. Την ημέρα της Πρωτομαγιάς ύστερα από μήνυση συνόδου για «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο» λόγο του ότι τον είχαν βάλει σε ράντζο. Ο εισαγγελέας αντί να ζητήσει τα συλληφθούν όλοι οι κλεφτές που έχουν καταληστέψει τη χώρα πέρασε αυτόφωρο τη γιατρό του Αττικού! Είναι κινήσεις που θυμίζουν χούντα και έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της στοχοποίησης των γιατρών και γενικά των εργαζόμενων αυτού του τόπου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε δε να σκεφτούμε τι θα γίνει όταν το υπουργείο θα προχωρήσει στη μείωση των κλινών που της έχει υποδείξει το ΔΝΤ.

Βεβαία στην παρανοϊκή εποχή του μνημονίου όλα αλλάζουν. Πολλά γεγονότα καταδεικνύουν ότι η καταστολή και η αδικία πια έχει γίνει η πρωταρχική πολιτική αυτών που κρατούν τα ινία. Από τον εισαγγελέα που συλλαμβάνει γιατρούς την ώρα της δουλειάς τους για ένα γεγονός όπως το ράντζο, μέχρι την Διοικήτρια της Αγίας Όλγας που-παραβιάζοντας τη νομιμότητα- καταργεί το Επιστημονικό συμβούλιο, από το υπουργείο οικονομικών του ΔΝΤ που δεν μας πληρώνει τα δεδουλευμένα μας μέχρι τον Λοβέρδο που διαλύει την Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Τελικά εμείς οι απλοί εργαζόμενοι θα πρέπει να φοβούμαστε ότι κάποια στιγμή θα μας καλέσει ο εισαγγελέας; Αυτήν τι στιγμή για παράδειγμα το τμήμα διατροφής (έμειναν δύο μάγειρες) και η τεχνική υπηρεσία (έμειναν δύο ηλεκτρολόγοι) είναι έτοιμα να καταρρεύσουν λόγο έλλειψης προσωπικού. Θέλουμε να ξέρουμε όταν θα καταρρεύσουν θα έχουμε τον κίνδυνο να μπούμε και φυλακή;

Η Αντίσταση πια όλων των εργαζομένων είναι ανάγκη. Ενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, τεχνολόγοι, διοικητικοί μπορούμε να αποτρέψουμε την διάλυση και την απαξίωση.

Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι και Συνεργαζόμενοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: