27 Μαΐ 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 25 ΜΑΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Η συγκέντρωση της 26ης Μαϊου με στόχο την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας,  ήταν μαζική, διεκδικητική και χαρακτηρίστηκε από τον αγωνιστικό παλμό της.
            Η φωνή μας ήταν δυνατή και ακούστηκε μακριά. Έφτασε και στα αυτιά του υπουργού υγείας, παρά το ότι βρισκόταν στο Ηράκλειο, προστατευμένος από τους πρετοριανούς του που προσπάθησαν να στήσουν τείχος προστασίας γύρω του, λες και ήταν Ρωμαίος Αυτοκράτορας και όχι εκπρόσωπος (και υπηρέτης) του Λαού. Και αισθανόταν πανίσχυρος που κατέβηκε ,με αυτήν την κουστωδία, στον τόπο μας. Και ενώ ήταν έτοιμος να εξαγγείλει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα έβαζαν την ταφόπετρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ολόκληρης της Κρήτης, δεν έκανε ούτε μία ανακοίνωση ,δεν προέβη σε καμία απολύτως δήλωση!
            Ότι ειπώθηκε εκεί θα το ξέρουν ΜΟΝΟ όσοι βρέθηκαν εκεί , φρουρούμενοι από ένα απίστευτο (για την Κρήτη) πλήθος αστυνομικών δυνάμεων. Μόνο όσοι ήταν εκλεκτοί, μόνο οι αρεστοί στον "υπέρτατο άρχοντα", υποταγμένοι και "ταυτοποιημένοι ".Και μας έδειξαν, για μία ακόμα φορά, πως καταλέβουν τη Δημοκρατία και τι εννοούν με την διαβόητη "open gove".
            Ο Δήμαρχος κ. Αναστασάκης ήταν μέσα σε εκείνη τη σύσκεψη. Όταν επέστρεψε από το Ηράκλειο, μας ανακοίνωσε μπροστά στο Δημαρχείο, τι υποσχέθηκε ο υπουργός:
·       Ότι ο υπουργός "απαξίωσε" την πρόταση του κ. Κυριόπουλου, δηλαδή την πρόταση για "ενσωμάτωση" του Νοσοκομείο της Ιεράπετρας από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας "ανοιχτού τύπου". Απαντάμε στον Υπουργό: Αν τα μέλη της "Επιτροπής Σοφών" δεν εκφράζουν τις θέσεις του Υπουργείου, να τους στείλει αμέσως σπίτι τους.
·        Αντίθετα, μας είπε ο κ.Αναστασάκης, ότι ο υπουργός τους υποσχέθηκε ότι το Νοσοκομείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με τις τέσσερις τουλάχιστον βασικές κλινικές (Παθολογική, Παιδιατρική, Χειρουργική-Ορθοπεδική, Καρδιολογική), που θα λειτουργούν ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ! Μόνο που δεν μας είπε ο κ. Δήμαρχος με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν αυτά πραγματικότητα.
·       Αντί της "Ενιαίας Διοίκησης" υιοθέτησαν" ένα νέο όρο, την "συνεργασία" των Νοσοκομείων. Θα δούμε τι εννοούν.
·       Τέλος ,ότι ο υπουργός άφησε την τελική απόφαση για τον "χάρτη υγείας" της Κρήτης στην 7η ΥΠΕ,  δηλαδή "πέταξε την μπάλα στην εξέδρα" κάτω από τις πιέσεις που δέχτηκε από τις διαμαρτυρίες της Ιεράπετρας και του Ηρακλείου.
Η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπερας - Μακρύ Γιαλού, Επειδή θεωρεί τις υποσχέσεις του Υπουργού αόριστες και νεφελώδεις, έχει καταλάβει από χθες, συμβολικά  το Δημαρχείο της Ιεράπετρας και καλεί
·                     τον Λαό της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρα ,Μακρύ Γιαλού και Βιάννου να στηρίξει με την παρουσία του και τον αγώνα του αυτή τη κατάληψη.
·                     Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας να ζητήσει από τον Υπουργό την ΑΜΕΣΗ υπογραφή της πρόσληψης των δύο γιατρών που καθυστερούν αδικαιολόγητα στο συρτάρι του γραφείου του. Την ΑΜΕΣΗ ένταξη του Νοσοκομείου μας στην Γ΄ Ζώνη. Το αυτοδιοίκητο το θεωρούμε δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο! Μόνο έτσι μπορούν να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις του κ. Υπουργού. Ακόμη ,στην υπηρεσία της Δημοκρατίας, ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να δώσει στην δημοσιότητα το πλήρες ψήφισμα που κατέθεσε στον κ. Υπουργό, για να το γνωρίζουμε και εμείς και ο Λαός μας το περιεχόμενο της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: