12 Απρ 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του λιβυκού λαού από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ, μετά την επίτευξη συμφωνίας στις γραμμές της λυκοσυμμαχίας, βομβαρδίζουν ανελέητα τη Λιβύη. Αξιοποιώντας τη στάση των προθύμων υποστηρικτών τους στη Λιβύη, αλλά και άθλιες απόψεις περί «ίσων αποστάσεων» που εξισώνουν θύτες και θύματα, οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες βρίσκουν την ευκαιρία να εξαπολύσουν μία ακόμη επέμβαση. Επέμβαση που όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο λιβυκό λαό, αλλά βάζει σε τρομερούς κινδύνους όλους τους λαούς της Μεσογείου, απειλώντας με μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή.
Αμείωτη παραμένει και η εγκληματική σύμπραξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την επέμβαση. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης οι νατοϊκές βάσεις στη Σούδα, το Άκτιο, τον Άραξο και την Ανδραβίδα έχουν γίνει τα βασικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο συμμετοχής και ελληνικών στρατευμάτων. Τεράστια η πρόκληση στα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, αλλά τεράστιοι και οι κίνδυνοι από αυτές τις κυβερνητικές επιλογές.
Πίσω από τα προσχήματα περί «ανθρωπιστικής βοήθειας» κρύβονται οι πραγματικοί λόγοι αυτής της επέμβασης: Η διαμόρφωση νέων γεωστρατηγικών συσχετισμών, ευνοϊκότερων για τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, η επιβολή υποταγμένων, ελεγχόμενων καθεστώτων στη Λιβύη και ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της. Επιπλέον, στόχος τους είναι και ο δραστικότερος έλεγχος των πολιτικών εξελίξεων στις αραβικές χώρες, στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπου οι μαζικές λαϊκές εξεγέρσεις αμφισβητούν τα επί δεκαετίες ανδρείκελα των ιμπεριαλιστών της Δύσης.
Η πλατιά και ξεκάθαρη καταδίκη του νέου αυτού σφαγείου των αμερικανονατοϊκών φονιάδων και το δυνάμωμα του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποτελεί πρωταρχικό καθήκον των λαών. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Ο λιβυκός λαός, στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις, είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει τους λογαριασμούς του με το αντιδραστικό καθεστώς Καντάφι.
·           ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!
·           ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ!
·           ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
·           ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! - ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Τρίτη 19 Απριλίου, 6:30 μ.μ.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: