7 Απρ 2011

ΕΠΟΧΕΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΩΝ ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ...

Ο ΕΥΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ...

Στιγμές απείρου κάλλους ζήσαμε στα εγκαίνια του ΚΥ Ελευσίνας.
Όλα ξεκίνησαν μια μέρα πριν, αμέσως μετά την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου να απέχει από τη φιέστα των εγκαινίων, να προκυρηξει στάση εργασίας και να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κλήθηκε λοιπόν το σωματείο από το διοικητή του νοσοκομείου, στα πλαίσια όπως ειπώθηκε "ειλικρινούς διαλόγου" ουσιαστικά να δώσει εξηγήσεις για αυτή την απόφαση και εμμέσως πλην σαφώς να την ματαιώσει και να συμμετέχει πολιτισμένα κόσμια και άνευ ...γιαουρτωμάτων και επεισοδίων όπως κινδύνευε να εξελιχθεί η συγκέντρωση «κατά πληροφορίες»(;! ). Μάλιστα ζητηθήκαν εξηγήσεις(!) για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση και άλλων φορέων (σ.σ. σωματεία του ΠΑΜΕ)!

Στη συνάντηση αυτή στέλεχος της ΠΑΣΚΕ έφτασε στο σημείο να απειλήσει εμμέσως πλην σαφώς με αντισυγκέντρωση ενώ αμέσως μετά την λήξη της συνάντησης ζήτησε την σύγκλιση του ΔΣ του σωματείου προκειμένου να ανακληθεί η προηγουμένη απόφαση.!! Ας σημειωθεί ότι η ΠΑΣΚΕ έχει ουσιαστικά έχει εγκαταλείψει το σωματείο εδώ και καιρό γιατί δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της εκλογής προεδρείου. Σε αυτή τη  συνεδρίαση όμως παραβρέθηκε.
Το σωματείο βεβαίως δεν άλλαξε την απόφαση του και επέμεινε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θεωρώντας ότι για να γίνει τέτοιος ντόρος μάλλον κάποια υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση θα είχε αποφασιστεί.
Όντως την επόμενη ημέρα το όνομα του Πάγκαλου μιας και είναι η βάση της εκλογικής του περιφέρειας κυκλοφορούσε έντονα στο νοσοκομείο ...ενώ η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Από προσκλήσεις σε προϊσταμένους και διευθυντές να παραβρεθούν, από άδειες που δόθηκε στο προσωπικό για να συμμετέχει στα εγκαίνια, από sms σε κινητά τηλεφωνά και από ότι πληροφορηθήκαμε μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση σε επίπεδο Δυτικής Αττικής!
ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Παρόλη λοιπόν την τέτοιων διαστάσεων κινητοποίηση η  συμμετοχή στα εγκαίνια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 200 άτομα, ενώ η παρουσία του Σωματείου και του ΠΑΜΕ στη βάση του κλίματος τρομοκρατίας που ουσιαστικά είχε επιβληθεί ήταν μικρή μεν αλλά ικανοποιητική για τα δεδομένα.
Οι εργαζόμενοι υποδεχθήκαν με συνθήματα και αποδοκιμασίες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ η ντουντούκα δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων να διαβάζει κείμενο καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής σε σημείο που να αναγκαστεί να τοποθετηθεί  μέσα στα εγκαίνια τόσο ο γ.γ. του υπουργείου Πολύζος όσο και ο Πάγκαλος. Προσπάθεια που έγινε από μέλη του ΠΑΣΟΚ να φωναχτούν συνθήματα υποστήριξης της κυβέρνησης στέφθηκε με αποτυχία και γρήγορα εγκαταλείφθηκε.
     Εντύπωση προκάλεσε πάντως η παρουσία σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από το πανό του σωματείου ομάδας μελών (;) του ΠΑΣΟΚ(;), όπως μας ειπώθηκε, με επικεφαλής γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ του νοσοκομείου –όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εμάς η παρουσία τους και το στυλ τους άλλο πράγμα μας θυμίζει. Παρόλα αυτά ας κρίνουν οι αναγνώστες.
Η συγκεκριμένη ομάδα αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και της αποχώρησης του Πάγκαλου μπροστά από τους διαδηλωτές …ετοιμοπόλεμη ιδιαιτέρα προκλητική και στο πλάι της αστυνομίας που επίσης η παρουσία της ήταν έντονη, θέτοντας ουσιαστικά σε κλοιό το σωματείο και το ΠΑΜΕ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως δεν παρέλειψε να γίνει ιδιαιτέρα προκλητικός όταν την ώρα που έφευγε από τα εγκαίνια  και πλησιάζοντας το πανό του σωματείου καθύβρισε μέλος του σωματείου και του ΠΑΜΕ που ..τόλμησε να του αμφισβητήσει ότι στις 13 του μήνα θα πληρωθούν οι απλήρωτες υπερωρίες από το Δεκέμβρη, για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την κυβέρνηση και μάλλον κακώς ξεκίνησε εκείνη την ώρα.
πηγή: Tαξική Πορεία Υγειονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: