11 Απρ 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη  χιλιάδες συμβασιούχοι απολύονται ή θα απολυθούν με τη  λήξη των συμβάσεων τους. Συμβάσεις που με βάση της εντολές της τρόικας  δεν μπορούν να ανανεωθούν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από δημάρχους σαν της Αθήνας, προχωρά στις  απολύσεις των συμβασιούχων δηλώνοντας προκλητικά ότι 25.000 εργαζόμενοι στους δήμους και χιλιάδες στο Δημόσιο δεν έχουν αντικείμενο εργασίας!!!
Την ίδια ώρα που, με στόχο να τρομοκρατήσουν και διασπάσουν τους εργαζόμενους, συκοφαντούν και καλούν τους  συμβασιούχους της κατάληψης της Αθήνας να επιστρέψουν στη δουλειά (αυτή στην οποία - κατά τα άλλα - δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν!) για χάρη των δημοτών και των συναδέλφων τους. Τους απειλούν με αστυνομικές επεμβάσεις, χτυπούν τις διαδηλώσεις τους  με τα ΜΑΤ.
Κι όμως! Η τρομοκρατία τους δεν περνάει! Οι αγωνιζόμενοι συμβασιούχοι συνεχίζουν τη κατάληψη, συνεχίζουν να αντιστέκονται. Παίρνουν κουράγιο ο ένας απ’ τον άλλο και όλοι μαζί αγωνίζονται ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία που θέλει να τους επιβάλει το σύστημα.
Η κυβέρνηση και οι εντολείς της ΕΕ και ΔΝΤ (με την αμέριστη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ και άλλων μαϊντανών) κινούνται οργανωμένα για την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ!
Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να κατευνάσουν την οργή του κόσμου και να αποπροσανατολίσουν τους αγώνες. Είναι χαρακτηριστική η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: με την άρνησή της να εντάξει στα σωματεία της τους συμβασιούχους, με τις αποφάσεις  για 24ωρες απεργίες των συμβασιούχων και στάσεις εργασίας των υπολοίπων, με «πανελλαδικές» κινητοποιήσεις – ντουφεκιές  και το αίτημα για «τακτοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» αποπροσανατολίζει και διασπά τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση που κρίνει περίσσιους τους 4 στους 5 εργαζόμενους.
Οι δικαστικές αποφάσεις για παρατάσεις μπορεί να δίνουν προσωρινή ανάσα αλλά δεν αποτελούν οριστική λύση. Για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι ξεκάθαρο ένα πράγμα: Κανένας θεσμός και μηχανισμός του συστήματος δεν θα αποδώσει το δίκιο στους εργαζόμενους. Το δίκιο τους θα το κερδίσουν με τους αγώνες τους!
Οι απολυμένοι και οι συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι μόνιμοι, που επίσης είναι στο στόχαστρο, έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν μαζί με όλους τους συμβασιούχους ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση. Συμβασιούχοι και μόνιμοι  έχουν κάθε λόγο να σμίξουν και να αγωνιστούν μαζί. Να πιστέψουν στην δύναμή τους! Να συγκροτήσουν την πάλη τους. Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια! Για να ανατραπεί η πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης!
·         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
·         ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!
·         ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ» ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: