10 Απρ 2011

Αναστολή λειτουργίας σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο

Αρεταίειο και Αιγινήτειο αποφάσισαν να σταματήσουν τις εισαγωγές ασθενών. Η έλλειψη κονδυλίων εντείνει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν υπάρχουν χρήματα για τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.
Μετά από συνεδρίαση στην οποία μετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, αποφασίστηκε να σταματήσουν τις εισαγωγές στο Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, καθώς δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις εφημερίες.
Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων και τα οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.
Αρμόδιοι του νοσοκομείου επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν χρήματα για τρόφιμα, καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα.
Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού, εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στον "αέρα", λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί πως τα δύο νοσοκομεία εξέπεμπαν σήμα κινδύνου από τον περασμένο Νοέμβριο, επισημαίνοντας πως η μειωμένη κατά 30% επιχορήγησή τους από το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο και υπάγονται, επιδείνωνε τη βεβαρημένη κατάστασή τους.
Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αρεταίειου καθηγητής Διονύσιος Βώρος επέκρινε το γεγονός πως χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας πως στα κρατικά νοσοκομεία δεν υπήρξαν περικοπές, αλλά αντίθετα έγινε και ρύθμιση των χρεών τους.

ΠΗΓΗ : ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια: