13 Νοε 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥς ΔΗΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Σε όλους τους δήμους, όσες δυνάμεις αναφέρονται στο κίνημα, να θέσουν θέμα συνελεύσεων, να πάρουν αποφάσεις, να συντονιστούν και να τραβήξουν την απεργία μπροστά.
Σε μια μαζικότατη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο Ευόσμου, την Κυριακή το απόγευμα αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρες απεργίες επαναλαμβανόμενες και καταλήψεις. Την Δευτέρα με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα οι απεργοί κατέλαβαν το Δημαρχείο και έκλεισαν όλους τους χώρους δουλειάς και προγραμμάτισαν τις εξορμήσεις στην τοπική κοινωνία, σε χώρους δουλειάς για ενημέρωση και κάλεσμα των κατοίκων σε συμπόρευση. Το απόγευμα με το Δημαρχείο και την πλατεία γεμάτα με απεργούς έγινε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των απολύσεων.
Και στο Δήμο Παύλου Μελά έγιναν καταλήψεις των κτιρίων του Δήμου και του εργοταξίου στην Πολίχνη, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων. Το απόγευμα με μαζική συγκέντρωση εργαζομένων έγινε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά.
Η συνέλευση στον Εύοσμο, έγινε μετά την απόφαση της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ, που αποφάσισε “κλιμάκωση” με καταλήψεις στα δημαρχεία, χωρίς απεργία! Και απέδειξε ακόμη μια φορά, εκεί που γίνονται συνελεύσεις, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους, να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν, παίρνουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και τραβάνε την απεργία μπροστά. Ξεπερνούν τις ηγεσίες που δεν πιστεύουν στους αγώνες, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να τους προχωρήσουν και σκαρφίζονται νέα ιδεολογήματα ότι τάχα οι εργαζόμενοι δεν τραβάνε απεργίες, δεν πείθονται και πλασάρουν μορφές αγώνα που δεν συγκροτούν τους εργαζόμενους.
Επιβάλλεται παντού σε όλους τους δήμους, όσες δυνάμεις αναφέρονται στο κίνημα, όσοι συμφωνούν στο παλιά και νέα μέτρα να καταργηθούν και στο καμιά απόλυση εργαζόμενου, να θέσουν θέμα συνελεύσεων, να πάρουν αποφάσεις, να συντονιστούν και να τραβήξουν την απεργία μπροστά.
Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ δεν πρέπει να βάλλει φρένο στις διαθέσεις των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι μπορούν να την αφήσουν στη γωνία και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους με τα σωματεία στον πραγματικό τους ρόλο, εργαλεία του αγώνα τους.
Την Τρίτη 13 Νοέμβρη, στις 12.30μμ οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όλου του νομού συμμετέχουν στο συλλαλλητήριο μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης που είναι σε κατάληψη από την Παρασκευή.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ
http://agonistikiprotovoulia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: