11 Οκτ 2012

Συλλαλητήριο κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ
(βίντεο και φωτογραφίες)
Από τύχη δεν πέθαναν άνθρωποι σήμερα στο 7ο!

Έχουμε γράψει και εμείς αλλά και όλοι όσοι αγωνίζονται κατά της κατάργησης των νοσοκομείων ότι αυτές οι πολιτικές σκοτώνουν. Σήμερα στο 7ο νοσοκομείο αυτό παρά λίγο να γινόταν πραγματικότητα και μόνο από τύχη δεν πέθαναν δύο ασθενείς της νεφρολογικής κλινικής που έπαθαν έμφραγμα. Το πρόβλημα είναι ότι από χθες η καρδιολογική κλινική, απολύτως απαραίτητη όταν σε ένα νοσοκομείο λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, δεν υπάρχει πια αφού από χθες μεταφέρθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων στη Κηφισιά. Όταν οι νεφροπαθείς έπαθαν το έμφραγμα υπήρχε στο νοσοκομείο μόνο μια ειδικευόμενη γιατρός. Έγινε έκτακτα κλήση σε ένα ειδικευμένο καρδιολόγο όχι για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά, μιας και αντικειμενικά δεν μπορούσε πια να γίνει κάτι τέτοιο στο 7ο, αλλά για να κάνει τη μεταφορά των ασθενών σε άλλο νοσοκομείο! Στις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και του σωματείου η διοίκηση του Αγία Όλγα παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο ρίχνοντας την ευθύνη στους υπεύθυνους τομεάρχες των κλινικών του Αγία Όλγα οι οποίοι, κατά τη διοίκηση πάντα, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!

Προφανώς για κυβέρνηση, διοικήσεις και τους καλοθελητές τους δεν υπάρχει πρόβλημα και ας κινδυνεύουν άνθρωποι, και ας πεθάνουν αν δεν είναι τυχεροί! Αρκεί να εφαρμοστούν οι πολιτικές που επιβάλει η τρόικα!
Το πρόβλημα είναι των εργαζόμενων, οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα κινδυνεύουν να βρεθούν και υπόλογοι απέναντι σε τέτοια περιστατικά, και όλου του λαού με την πολιτική εξαθλίωσης που επιβάλλεται.
Σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση κατοίκων, τοπικών φορέων, σωματείων από το χώρο της υγείας, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων στα Πατήσια για να μην κλείσει το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ αλλά και το Γ.Ν. Πατησίων που θα είναι στα επόμενα νοσοκομεία που θα κλείσουν.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, το σωματείο του Γ.Ν. Πατησίων, το σωματείο του Αγίου Σάββα, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Δεν έγινε έτσι όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των φορέων την προηγούμενη εβδομάδα γιατί κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερα αντί να πάει στο υπυοργείο Υγείας, που έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν κανείς, να γίνει μια μεγάλη πορεία στις γύρω περιοχές. Έτσι η πορεία ξεκίνησε από το 7ο και μέσω Αχαρνών πέρασε από τα Κάτω Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, ανέβηκε στην Πατησίων και κατέληξε στο Γ.Ν. Πατησίων κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούσαν θετικά και με χειροκροτήματα.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ξανά συνάντηση των φορέων για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα.
Η συναυλία που ήταν να γίνει αύριο αναβλήθηκε και μάλλον πάει προς το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: