18 Οκτ 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ: Κινητοποίηση ενάντια στη συρρίκνωση του Νοσοκομείου

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Γ.Ν.Α. Σισμανογλείου η οποία από την πρώτη ημέρα ένταξης του τέως 1ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α. ("Παπαδημητρίου") στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συστηματικά υποβαθμίζει τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας όσο και την επαγγελματική αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια του συνόλου των επαγγελματιών υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί).
Καταγγέλλουμε ότι το ΓΝΑ Σισμανόγλειο, το οποίο κατά το νόμο εκπροσωπείται από την Διοικήτρια αυτού, Δρ. Όλγα Οικονόμου, για τη μη καταβοή των αμοιβών του προσωπικού για δεδουλευμένη εργασία. Οι ιατροί για εφημερίες 9 μηνών έχουν πληρωθεί μόλις 2,5 μήνες. Οι νοσηλευτές, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό για υπερωρίες (υποχρεωτικές βάσει των αναγκών του νοσοκομείου) 9 μηνών ΔΕΝ έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.
Καταγγέλλουμε ότι η Διοίκηση του ΓΝΑ Σισμανόγλειο και η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενόψει της μετακίνησης του Νοσοκομείου προς άλλα Ιδρύματα, έχουν αναρτήσει περισσότερες από 25 αποφάσεις στο "Διαύγεια" οι οποίες αν εφαρμοστούν άμεσα θα το νοσοκομείο θα στελεχώνεται μόνο από ειδικευόμενους ιατρούς. Σημειώνεται ότι οι μισές από αυτές αναρτήσεις τροποποιούν τις άλλες μισές (οι λόγοι είναι προφανείς). Κα Διοικήτρια με αυτές και άλλες παρόμοιες πράξεις και παραλείψεις σας όλο αυτό το διάστημα έχετε επιβαρύνει επικίνδυνα τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το Νοσοκομείο που ανήκει στην ευθύνη σας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Σε Μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο τη Δευτέρα 22/10/2012 και ώρα 10:00.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Καλούμε το Κίνημα Νέων Ιατρών, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΙΣΑ να στηρίξουν τη διαμαρτυρία μας.
ΜΕΛΙΣΣΙΑ 16/10/2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε μου φαίνεται και τόσο για καταγγελία συρρίκνωσης του νοσοκομείου, πόσο μάλλον για το κλείσιμό του! Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στη πληρωμή και καλά κάνουν βεβαίως. Στο άλλο μεγάλο ζήτημα μάλλον διαδικαστικό είναι το πρόβλημά τους, τη στιγμή που μιλάνε για την υποβάθμιση αλλά δεν αναφέρουν λέξη για το κλείσιμο!