9 Ιουλ 2008

Ν’ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ DEMO

Παραθετουμε κειμενο υπογραφων για προσφατες απολυσεις για συνδικαλιστικους λογους

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ν’ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ DEMO

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, Σωματεία και συνδικαλιστές από το χώρο των Δημόσιων Νοσοκομείων εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, στην Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και στην εργαζόμενη της ίδιας εταιρείας που απολύθηκε επειδή της συμπαραστάθηκε.

Στις 31/3/08 η Φ.Κ. απολύθηκε με πρόσχημα <<Απρεπή συμπεριφορά προς τους ανωτέρους της>>. Η πραγματική αιτία ωστόσο για την απόλυσή της υπήρξε η επιμονή της να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Απαίτησε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο μετά από εργατικό ατύχημα στο χώρο (ηλεκτροπληξία εργαζόμενου), ζήτησε την άμεση καταβολή του μεροκάματου του χιονιά που παράνομα δεν κατέβαλε η εταιρεία, συμμετείχε στις απεργίες για το ασφαλιστικό.

Παρά τις αρχικές συστάσεις επιθεώρησης και υπουργείου εργασίας η DEMO όχι μόνο δεν προέβη σε επαναπρόσληψη αλλά προχώρησε και σε νέα απόλυση εργαζόμενης (29/5) που εκδήλωσε τη συμπαράστασή της. Την επόμενη μέρα ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί, αυτή τη φορά στις αποθήκες του εργοστασίου.

Σαν εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, θεωρούμε ότι η φαρμακοβιομηχανία DEMO

<< βλάπτει σοβαρά την υγεία των εργαζομένων της >>.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ν’ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DEMO μέχρι την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: