4 Φεβ 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 6/2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 11:00 Π.Μ.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ
Η απεργία της Πέμπτης 6/2 γίνεται γιατί ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ . Η επίθεση της κυβέρνησης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάπου αλλού, κάτι που δεν μας αφορά. Μας αφορά γιατί χτυπιέται και το δικαίωμα μας στη περίθαλψη αλλά προοπτικά  και το δικαίωμα μας στη δουλειά .
Είναι ακόμη μια επίθεση στο δικαίωμα του λαού στη περίθαλψη γιατί στοχεύει να ορθώσει νέους φραγμούς στη πρόσβαση του στη πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη , γιατί σκοπεύει να ανοίξει νέους δρόμους στη παρέμβαση του κεφαλαίου στην υγεία, γιατί σκοπεύει να μετατρέψει την υγεία ακόμα περισσότερο σε εμπόρευμα.
 200 λιγότερα πολυιατρεία , χιλιάδες ειδικοί γιατροί λιγότεροι, χιλιάδες εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ θα περάσουν στην διαθεσιμότητα-απολύσεις. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα τής νέας «μεταρρύθμισης» της κυβέρνησης που υλοποιεί τα σχέδια της τρόικας στην υγεία.
Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι ,αν έχουν να πληρώσουν ,θα αναγκαστούν να καταφεύγουν στα διάφορα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά πολυιατρεία που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το τελευταίο διάστημα, αδυνατώντας να εξυπηρετηθούν από το νέο, ακόμα πιο αποδεκατισμενο σε σχέση με το προηγούμενο, σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ενώ όσοι δεν έχουν τα χρήματα θα πελαγοδρομούν αναμένοντας τις διαφόρων ειδών φιλανθρωπίες για να επιβιώσουν.
Φραγμοί θα  υψωθούν και στην πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη όταν εφαρμοστεί η απαγόρευση της πρόσβασης στο νοσοκομείο αν δεν έχει προηγηθεί η επίσκεψη στη πρωτοβάθμια. Το 30-40% των περιστατικών που επισκέπτονται τα ΤΕΠ σήμερα θα αναγκαστούν να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού, στην «ελεύθερη αγορά» . Τα 25ευρα ,τα 5ευρα ,το 1ευρω και οι διαφόρων τύπου πληρωμές για εξετάσεις νοσήλια και φάρμακα θα συμπληρώνουν το τοπίο, διαμορφώνοντας ένα  νέο πιο κλειστο & ταξικο σύστημα υγείας στο λαό, για να επικαλούνται οι κυβερνώντες ότι περισσεύουν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, αμφισβητώντας έτσι ακόμα περισσότερο το δικαίωμα μας στη δουλειά.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ  η κυβέρνηση και του υπουργείο υγείας δεν έχει παραιτηθεί από το άμεσο προχώρημα της επίθεσης στους εργαζομένους στα νοσοκομεία Ο ίδιος ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι θα επανέλθει με κλαδικές διαθεσιμότητες (οδηγοί, φυλακές κτλ) αλλά και με κλεισίματα επαρχιακών νοσοκομείων-ψυχιατρείων ενώ  ο υφυπουργός δηλώνει ότι στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης βρίσκονται ΟΛΕΣ οι υποστηρικτικές –μη ιατρικές υπηρεσίες των νοσοκομείων (διοικητικοί ,τεχνικοί, ότι έχει απομείνει από εστίαση καθαριότητα φύλαξη, εργαστήρια, πληροφορική κτλ)
Οι πρώτες διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων που θα μετατραπούν σε απολύσεις είναι μπροστά μας .Πρόκειται για σχολικούς φύλακες , καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης ,διαθέσιμους υπουργείων κλπ αποδεικνύοντας ότι ενώ η μονιμότητα δεν καταργείται συνταγματικά οι μόνιμοι υπάλληλοι μπορούν να απολύονται !!
Να λοιπόν ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ, να γιατί πρέπει να αρχίζει να κερδίζει έδαφος η λογική ότι η επίθεση δεν αφορά μόνο αυτούς που την  δέχονται άμεσα, αλλά είναι υπόθεση όλων μας.
Μόνο έτσι εξάλλου μπορούμε να μπλοκάρουμε την τακτική της κυβέρνησης να προχωράει  σαλαμωτά ,απομονώνοντας τη μια κατηγορία εργαζομένων κάθε φορά και αντιμετωπίζοντάς την έτσι πιο εύκολα .
Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για να υπάρξει ένα κίνημα αποφασιστικών και παρατεταμένων αγώνων μαζί με το λαό, το μόνο ικανό να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: