31 Ιαν 2014

Μαζική παρέμβαση για το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Μαζική παρέμβαση για το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
  Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, νέοι και μεγαλύτεροι, διαθέσιμοι και απολυμένοι γέμισαν την αυλή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το πεζοδρόμιο. Άνθρωποι που βιώνουν στο πετσί τους την βαρβαρότητα της επίθεσης της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ και ΔΝΤ, σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Κομμάτι του λαού που βλέπει να καταργείται το δικαίωμά του στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που του λένε χωρίς λόγια, αλλά με νομοθετήματα, ότι αν είναι φτωχός και άρρωστος θα πεθάνει.
Μαζική ήταν η παρέμβαση με συμμετοχή πολλών φορέων, όπως τα κοινωνικά ιατρεία Θεσσαλονίκης και Θέρμης, τους οροθετικούς, συντονιστικά των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, το σωματείο ΒΙΟΜΕ, τους απεργούς της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, τους εκπαιδευτικούς και τη Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ.
Μετά από την παρέμβαση στην αυλή του νοσοκομείου έγινε πορεία μέσα στο νοσοκομείο, ανάμεσα στους ασθενείς και τους εργαζόμενους μέχρι τα ταμεία, όπου συμβολικά τα έκλεισαν. Παρά το γεγονός ότι ήταν γενική εφημερία και ο κόσμος που βρισκόταν εκεί είχε προβλήματα, επικροτούσε την κινητοποίηση και έπαιρνε με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις.
Η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ συμμετείχε με δικό της πανό, στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας για το δικαίωμα στην περίθαλψη. Τα μέλη και οι φίλοι της μοίρασαν προκήρυξη στους εργαζόμενους και τους ασθενείς, συζήτησαν μαζί τους και τους κάλεσαν σε κοινό μαζικό μέτωπο λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης του δικαιώματος στην περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η νεολαία συμμετείχε μαζικά και με ενθουσιασμό, έπαιρνε και έδινε ελπίδα και δύναμη. Γιατί στην επαφή με το λαό ατσαλώνει η πίστη ότι οι αγώνες μπορούν να οργανωθούν και μπορούν να νικήσουν.


Απο antigeitonies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: