10 Δεκ 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ σε ...σχεδόν δύο βδομάδες, στις 19/12!

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε αναβρασμό. Ειδικά όσοι είναι "αορίστου", διοικητικοί και Δ.Ε. νοιώθουν τις απολύσεις να έρχονται, σε λίγο καιρό θα αρχίσει και η αξιολόγηση μέσω της οποίας θα γίνουν και νέες απολύσεις, καθώς μας ...διαβεβαίωσε ο "κύριος" Στουρνάρας. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ ειδικά είναι σε συνεχείς κινητοποιήσεις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΠΟΕ - ΟΤΑ να τις περιορίσει σε καταλήψεις γραφείων. Όπου όμως πραγματοποιούνται συνελεύσεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν απεργία!
Η κυβέρνηση περνάει στην αντεπίθεση, είχε απειλήσει ευθέως ότι "αν δεν σταλούν οι λίστες της διαθεσιμότητας, τότε θα λάβει τα σχετικά στοιχεία από την απογραφή και θα θέσει στη διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους των σχετικών κατηγοριών, χωρίς τις προβλεπόμενες απ' τον νόμο εξαιρέσεις" και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου "να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι Δ.Ε."
Παράλληλα οι διώξεις σε εργαζόμενους, σε αρκετούς χώρους, καλά κρατούν (πως αλλιώς θα συμπληρώσουν το απαιτούμενο αριθμό οι ...επίορκοι!). 
Η ΑΔΕΔΥ μέχρι τώρα περιορίστηκε σε έκδοση "αγωνιστικών" ανακοινώσεων, σε στήριξη 3ωρων στάσεων εργασίας και σε τμηματικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια!
Πλέον αποφάσισε να κηρύξει και απεργία. Στις 19 του Δεκέμβρη, ημέρα Τετάρτη. Προφανώς για να την ...προετοιμάσει καλά. Τώρα αν ως τότε θα υπάρχουν τετελεσμένα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν θα εφαρμοστούν στη ...πράξη! Η καλισική τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών να αντιδρούν "αγωνιστικά" κατόπιν εορτής.
Οι  δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει, είναι ανάγκη ζωής, να αντιδράσουν. Πρώτ' απ' όλα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να μην δίνουν βάση στον Μανιτάκη που μιλάει για "κινητικότητα" και όχι για απολύσεις, αλλά στον μάλλον πιο ειλικρινή Στουρνάρα που τον διαψεύδει! Είναι ανάγκη επίσης να ξεπεράσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν ότι μπορούν να τους κρατούν σε αδράνεια. Με συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς να πάρουν αποφάσεις για σοβαρό και παρατεταμένο αγώνα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Να μετατρέψουν την απεργία εκτόνωσης της ΑΔΕΔΥ σε ορόσημο της μάχης να μην περάσουν οι απολύσεις.
Η οργάνωση και η αποφασιστικότητα του αντιπάλου δείχνει και το δρόμο που πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη δουλειά, στη γειτονιά, σε κάθε χώρο που δρα ο εργαζόμενος λαός!
Απεργούμε στις 19 Δεκέμβρη. Προσπαθούμε να κλείσει όλο το δημόσιο, παίρνουμε πάνω μας ΟΛΟΙ την επιτυχία της απεργίας. Και κατεβαίνουμε μαζικά στις διαδηλώσεις!

Υ.Γ.: Φίλος, υπάλληλος δήμου από αυτούς που ετοιμάζονται να ...απελευθερωθούν από τη μισθωτή σκλαβιά, ακούγοντας την κήρυξη της απεργίας σχολίασε γιατί δεν ανακοινώθηκε για τις 24 του μήνα. Θα μας προέκυπτε ένα ωραιότατο πενθήμερο. Κι ας μην έχουμε για να πάμε ούτε στα χωριά μας!
 ΠΗΓΗ: ANTIΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: