27 Δεκ 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!

Αναστέλλεται μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη η μεταφορά κλινικών από το νοσοκομείο Παναγία στον Αγ. Παύλο. Η προσωρινή παράταση ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησης των εργαζομένων όλο το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών μετά την ανακοίνωση ότι μεταφέρονται τρεις κλινικές, ότι το νοσοκομείο πάει για κλείσιμο και ότι οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα (όχι μόνο οι 65 που δουλεύουν στη EUROMEDICA αλλά και οι υπόλοιποι).
Σήμερα συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι στο κτίριο στην υγειονομικής περιφέρειας στην Αριστοτέλους, ενω παρευρέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι, μέλη σωματείων, φορέων και κομμάτων.
Το σωματείο του Παναγία ζητά από τον υπ. Υγείας την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μεταφορά των τριών Κλινικών από το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ στο Γ.Ν. Αγ.Παυλος και απαιτεί μέτρα για την ενίσχυση λειτουργίας του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ.
Ο αγώνας που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μαζί με το λαό της πόλης πρέπει να έχει ένα στόχο – να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο, ούτε μια κλινική , ούτε ένα κρεβάτι. Οι ανάγκες περίθαλψης είναι τόσο μεγάλες που οι ήδη υπάρχουσες δομές δεν επαρκούν, πόσο μάλλον αν κλείσουν και κάποιες από αυτές!!!κανένα κρεβάτι δεν περισσέυει , καμία κλινική δεν είναι περιττή, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί και δεν πρέπει να απολυθεί!
Οι εργαζόμενοι πρέπει δυναμικά , οργανωμένα και παρατεταμένα να αγωνιστούν μακριά από τα όρια που τους θέτουν ή θα τους θέσουν οι ηγεσίες των σωματείων τους και των ομοσπονδιών τους. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: