24 Ιουλ 2015

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΖΗΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ" ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΤΑ "ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ"!

Από τη θαυμαστή και αξιοκρατική μοιρασιά (!) 4 -2 -1 της πάλαι ποτέ συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, σχετικά με την τοποθέτηση στελεχών στη δημόσια διοίκηση - και διοικητών στα Νοσοκομεία, ως την τοποθέτηση εκλεκτών των Γεωργιάδη - Βορίδη δεν έχουν περάσει δα και αιώνες! Άλλωστε οι ίδιοι Διοικητές στα Νοσοκομεία παραμένουν ακόμα και σήμερα, επιμένοντας να εφαρμόζουν την πολιτική για την οποία προσελήφθησαν! Πιστοί στα κλεισίματα και στα λουκέτα (Το Φλέμιγκ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα) στραγγαλίζουν και οδηγούν στην κατάρρευση σύμφωνα με το "παλιό" σχέδιο! ολόκληρα νοσοκομεία και υπηρεσίες. Είναι πια φανερό και στους πλέον δύσπιστους πως οδηγούν εκεί τα πράγματα, αφού αρνούνται να προχωρήσουν σε ενέργειες και απλές διευθετήσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν κάπως την λειτουργία των υπηρεσιών. Αλλά είπαμε θέλουν να κλείσουν και όχι να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις!
Γνωστό είναι το σίριαλ για την επί μήνες άρνηση των Διοικήσεων να παραιτηθούν διευκολύνοντας, κατά πως συνηθιζόταν, ως τώρα την (κάθε) νέα κυβέρνηση να τοποθετήσει τους δικούς της, εξασφαλίζοντας έτσι την εφαρμογή της πολιτικής της. (Λίγη σημασία έχει να σχολιάσουμε τώρα την πολιτική πρακτική αλλά και την (αν)ηθική διάσταση αυτής της άρνησης).
Ο νυν Υπουργός με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση είχε εξασφαλίσει την απόλυση των Διοικητών στα νοσοκομεία. Είχε προαναγγείλει μάλιστα μια διαδικασία που θα κατέληγε σε νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων κλπ. Προφανώς, το κομματικό κράτος και η εναγώνια προσπάθειά του να αναπαραχθεί δεν παρέχει καμία εγγύηση ούτε δημοκρατικής λειτουργίας, ούτε εν τέλει ανακούφισης του λαού. Ας μην έχουμε πάντως αυταπάτες. Το κυρίαρχο δεν είναι η επιλογή των προσώπων αλλά ποιά πολιτική καλούνται να εφαρμόσουν και πόσο ισχυρή πολιτική βούληση έχει η κάθε ηγεσία να την εφαρμόσει ή είναι διατεθειμένη να αφήσει την ίδια κατάσταση να σέρνεται και να περνάει ο καιρός (αφού ...θέλουμε αλλά δεν μπορούμε γιατί η νέα "συμφωνία" είναι σφιχτή. Τόσο σφιχτή που θα μας πνίξει όλους).

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες και νέα εμπλοκή έρχεται από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας. Απαιτούν "αξιοκρατία" και "αποπολιτικοποίηση" της Διοίκησης, τόση αποπολιτικοποίηση που μάλλον μπλοκάρουν την αλλαγή των υφιστάμενων Διοικήσεων, οι οποίες ,ως γνωστό, είναι αξιοκρατικά διορισμένες με θητεία μέχρι το 2016!
Έρχεται έτσι να παγιωθεί μια κατάσταση που πιθανόν και να βολεύει πολλούς! Η αρνητική μας εμπειρία δείχνει πως σιγά σιγά αποκαθίσταται και η επικοινωνία ΔΥΠΕ και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Αρχικά, αναμένοντας την απόλυσή τους, τους "κρατούσαν μούτρα" και δεν συνομιλούσαν μαζί τους καθώς αναμενόταν η απόλυσή τους. Οι εταίροι μας όμως έχουν άλλα σχέδια και κατά πως φαίνεται θα συνεργαστούν τελικά (έχουν ήδη αρχίσει) με αποτελέσματα που όλοι μπορούμε να φανταστούμε.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το πότε και αν θα αλλάξου οι διοικήσεις, οι εταίροι μας δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον κάθε ένα να κάνει ότι θέλει! Θα βρουν τρόπο να επιβάλλουν είτε με το φερετζέ της αποκομματικοποίσης, είτε με άλλο τρόπο τον ασφυκτικό στραγγαλισμό και στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες υγείας συνολικά. Ας ελπίσουμε πως δεν θα διορίζουν απ' ευθείας και τους Υπουργούς !!!

Είναι γεγονός πως έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες. Πως το μόνο που απομένει είναι να σταθούμε ενάντια σε κάθε πολιτική και σε κάθε "πρόθυμη" κυβερνητική ή άλλη επιδίωξη, που σκοπεύει σε ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση, σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε νέα αξιολόγηση και κινητικότητα.

ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ,
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ,
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: