12 Απρ 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Μολάοι 9-4-2014
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

ΠΡΟΣ
1) ΑΔΕΔΥ
2) ΠΟΕΔΗΝ

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, ειδικά σήμερα, άνθρωποι που αγωνίζονται ανιδιοτελώς και διώκονται από τις Διοικήσεις με χίλιες δυο αληθοφανείς δικαιολογίες να δέχονται και τη λασπολογία όλων αυτών που με την αποχή τους από τις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις αλλά κυρίως με την παρασκηνιακή δράση και συμπεριφορά τους έχουν σταθεί απέναντι στους αγώνες.
Το πλέον όμως λυπηρό και άδικο είναι οι ισχυρισμοί αυτών των συναδέλφων να γίνονται αποδεκτοί άκριτα και να χρησιμοποιούνται για την αποδόμηση προσωπικοτήτων και θεσμών.
Ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή μας ως Δ.Σ. Καταφέρονται προσωπικά εναντίον της Μανωλάκου και αυτό, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Δυστυχώς για κάποιους δεν είναι αυτονόητο ότι τα Σωματεία λειτουργούν δημοκρατικά με βάση τα καταστατικά τους και όλοι έχουν δικαιώματα αλλά έχουν και υποχρεώσεις.
Η αλήθεια ενάντια στην παραπληροφόρηση που επιχειρείται είναι ότι περίπου 20 συνάδελφοι που με δική τους θέληση βρίσκονται εκτός του Σωματείου (ορισμένοι για πάνω από τρία χρόνια) «μπούκαραν» στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση και με αχαρακτήριστο τρόπο και χωρίς να τηρείται καμια διαδικασία άρχισαν να επιτίθενται και να συκοφαντούν, σε προσωπικό και όχι συνδικαλιστικό επίπεδο, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι αυτά θα πάθει όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους.
Στη συνέλευση βρισκόταν και ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Λαζαρίδης Γιάννης ο οποίος βοήθησε στο «μπάχαλο» συναινώντας απροκάλυπτα στις διάφορες συκοφαντίες.
Να σημειώσουμε ότι η συνέλευση ήταν στις 20/3/2014 ημέρα πανελλαδικής απεργίας αλλά είχε αποφασιστεί μέρες πριν και δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί.
Την ημέρα αυτή ο Λαζαρίδης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. περίπου στις 11 η ώρα το πρωί και τον ενημέρωσε ότι θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο. Όταν ήρθε στο γραφείο του Σωματείου γύρω στις 12 αρνήθηκε ότι γνώριζε για τη συνέλευση και είπε ότι ήρθε τυχαία. Τέσσερις μέρες μετά μάθαμε ότι όχι μόνο γνώριζε για τη συνέλευση αλλά είχε προσκληθεί ειδικά γι αυτό το σκοπό. Μαντέψτε από ποιους και για ποιο λόγο;

Πάμε τώρα στο θέμα των εγγραφών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκλογών οι συνελεύσεις ορίστηκαν στις 20/3 στις 28/3 και στις 4/4/2014.
Οι αιτήσεις για εγγραφές κατατέθηκαν στις 26 και 27/3/2014 δηλαδή 6 και 7 μέρες μετά τη συνέλευση η οποία παρά του ότι μπορεί να συνεχίζεται σε διαφορετικές ημέρες θεωρείται μία και ενιαία.
Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου μας οι αιτήσεις εγκρίνονται από το Δ.Σ. και τα μέλη για να συμμετέχουν στη Συνέλευση πρέπει να είναι 5 μέρες πριν από αυτήν ταμιακά εντάξει.
Για το θέμα αυτό και για διασφαλίσουμε τη νομιμότητα των εκλογών ζητήσαμε γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν είναι νόμιμη, με τα υπάρχοντα δεδομένα, η εγγραφή νέων μελών.

ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΏΝ ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ;
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ;

Στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις, μάζεψαν περίπου 45 υπογραφές και έστειλαν καταγγελία στην ΠΟΕΔΗΝ. Ούτε το κείμενο της καταγγελίας ούτε και οι υπογραφές κατατέθηκαν ποτέ στο Δ.Σ. και αυτό λέει πολλά.
Μάθαμε ότι κατηγορούν τη συνάδελφο Μανωλάκου ότι είχε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου και ότι είχε συμμετάσχει σε πολλές αναφορές εις βάρος συναδέλφων.
Αυτοί οι ίδιοι που μέχρι τώρα την κατηγορούσαν ότι «κάλυπτε» υπαλλήλους που ταλαιπωρούσαν πολίτες αλλά και άλλους συναδέλφους, αυτοί οι ίδιοι σήμερα, επειδή έτσι τους βολεύει, την κατηγορούν για το αντίθετο. Ο καθένας υιοθετεί ότι θέλει ανάλογα με το τι τον βολεύει. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ο σκοπός τους είναι προφανής. Η κατασυκοφάντηση της συναδέλφου και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Τα τελευταία χρόνια και μάλιστα επι θητείας των δυο προηγούμενων διοικήσεων του Νοσοκομείου (αυτών που υποτίθεται ότι συνεργαζόμασταν) έγιναν οι περισσότερες δράσεις, παρεμβάσεις και καταγγελίες για την υποβάθμιση του νοσοκομείου.
Όλοι αυτοί όμως, εσκεμμένα και δόλια παραβλέπουν το αυτονόητο.

Αν η Μανωλάκου ενεργούσε με βάση το προσωπικό της συμφέρον, όχι μόνο δεν θα πρωτοστατούσε σε κανέναν από όλους αυτούς τους αγώνες που δώσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά πολύ απλά «θα έγλειφε» την καρέκλα της.
Δεν θα συμμετείχε στην οργάνωση συλλαλητηρίων και μιας συναυλίας διαμαρτυρίας για τη διάλυση του νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας και δεν θα εκτίθετο ως κεντρική ομιλήτρια.
Δεν θα πρωτοστατούσε στις ενημερωτικές δράσεις που οργανώσαμε σε όλα τα χωριά της περιοχής.
Δεν θα κατήγγειλε μέσω δεκάδων συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς τις κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιούνταν μέσω της διοίκησης του Νοσοκομείου
Δεν θα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Πολιτών για τη στήριξη των δομών υγείας στην περιοχή μας που με δική της προτροπή ξεκίνησε στις 25/9/2013 μέσα από έκκληση για συστράτευση, που απηυθυνε στους πολίτες κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας της στη συναυλία διαμαρτυρίας.
Δεν θα συμμετείχε σε κοινές συσκέψεις και προσπάθειες συντονισμού με το Εργατικό Κέντρο, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στους Δήμους.
Δεν θα συμμετείχε σε προσπάθειες συντονισμού των νοσοκομείων της Πελοποννήσου για την υλοποίηση κοινών δράσεων.
Όλα αυτά δεν ενόχλησαν μόνο τους τοπικούς «πολιτικούς άρχοντες» και τις προηγούμενες Διοικήσεις (αυτών που λέτε ότι συνεργαζόμασταν) αλλά δυστυχώς ενόχλησαν και τον προαναφερόμενο συνάδελφο από την ΠΟΕΔΗΝ, το Λαζαρίδη Γιάννη ο οποίος τηλεφώνησε στη Μανωλάκου και κυριολεκτικά ουρλιάζοντας της είπε: «Δε μου λές κοπέλα μου με ποιο δικαίωμα μιλάς εσύ με άλλα νοσοκομεία ;» (!!!!!) Αν είναι δυνατόν να ενοχλείται συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΟΕΔΗΝ από τη συνδικαλιστική δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Αποκρύπτουν οι συκοφάντες ότι πειθαρχική δίωξη στη Μανωλάκου είχε ξεκινήσει και η προηγούμενη Διοίκηση του νοσοκομείου την οποία όμως σταμάτησε μετά από παρέμβαση και πίεση του αιρετού εκπροσώπου των γιατρών στο Δ.Σ.
Και έρχονται σήμερα αυτοί οι συνάδελφοι, που υπονόμευσαν ευθέως και με κάθε τρόπο, τους αγώνες που έγιναν αυτό το διάστημα ενάντια στη διασύνδεση στην ενοποίηση και στην υποβάθμιση του νοσοκομείου να συκοφαντήσουν αυτούς που αγωνίστηκαν.
Είναι οι ίδιοι συνάδελφοι που όταν το 2009 που ο Αντωνόπουλος Τάσος από την ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε στις εφημερίδες διάφορες μη σύννομες ενέργειες της τότε Διοίκησης, έθεσαν θέμα στο Δ.Σ. του Σωματείου να παρθεί απόφαση για να διαψεύσουμε (!!!!)δημόσια τις καταγγελίες για να στηρίξουμε τη Διοίκηση. Όταν αυτό δεν έγινε δεκτό, με συνοπτικές διαδικασίες διέλυσαν το Δ.Σ. μέσα σε λίγους μήνες από την εκλογή του.
Είναι οι ίδιοι συνάδελφοι που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε μια συνέλευση πολύ περισσότερο σε μια αγωνιστική δράση.
Είναι οι ίδιοι συνάδελφοι που σήμερα συσκέπτονται και τηλεφωνούν από δω και από κεί σε κομματικούς παράγοντες για να δουν πώς μπορούν να ανατρέψουν την παραμονή της Μανωλάκου στους Μολάους αφού προχτές δικαιώθηκε με προσωρινή διαταγή, που αναστέλλει την Πράξη της Διοικήτριας για τη μετακίνηση στη Σπάρτη και την αφαίρεση των καθηκόντων της.
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο η πειθαρχική της δίωξη. Το πρόβλημα επίσης είναι η εξορία της από το νοσοκομείο για συγκεκριμένους λόγους που όλοι ξέρουν αλλά για δικούς τους λόγους, εσκεμμένα και δόλια παραβλέπουν.
Να μη μιλάει και ξεσηκώνει τον κόσμο.

Αποστολάκος Παναγιώτης
Απερχομενος Πρόεδρος του Δ.Σ.
Του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων

Δεν υπάρχουν σχόλια: