19 Οκτ 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια ενάντια στις απολύσεις-"δια­θε­σι­μό­τητες" και την επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρά την τρομοκρατία, την καταστολή και την ποι­νικοποίηση, παρά την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, οι εργαζόμενοι, με την ενεργή στήριξη των φοιτητών, δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στις εντολές της τρόικας των ιμπεριαλιστών, που πρόθυμα εφαρμόζει η ντόπια αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα οργανισμών: των καθηγητών στη δευτεροβάθμια, των εργαζόμενων στους δήμους, των υγειονομικών στα νοσοκομεία, των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα στο δι­καί­ωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, αφού εξαθλίωσε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και γκρέ­μισε κατακτήσεις δεκαετιών, προσθέτει στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο.
Ο δίκαιος αυτός αγώνας αφορά όλο το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Η επίθεση στο δημόσιο είναι κομμάτι της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής που έχει βυθίσει τη χώρα στη φτώχεια και την ανεργία. Που διώχνει τα παιδιά των εργαζόμενων από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που κλείνει τα νοσοκομεία, που υποθηκεύει το λαό και τη χώρα στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Που αμφισβητεί το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

Η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην αντίσταση των εργαζόμενων είναι η ωμή βία και τρομοκρατία. Η όξυνση της φασιστικοποίησης βρίσκει έκφραση στην καταστολή κινητοποιήσεων με ΜΑΤ, χημικά, προσαγωγές και συλλήψεις, στις διώξεις συνδικαλιστών, στις καταδίκες αγωνιστών, στην άνοδο των φασιστικών μορφωμάτων. Αν όμως η κυβέρνηση έχει συμμάχους τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία!

Μόνος δρόμος ο μαζικός, συλλογικός, αποφασιστικός αγώνας!

Δεν υπάρχει άλλη προοπτική από το άπλωμα των αγώνων και της αντίστασης, απέναντι σε κάθε πτυχή της επίθεσης. Ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν και δεν μπορούν να εκφράσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν δείξει οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους, με τη μαζική συμμετοχή τους στις συνελεύσεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Σπάζοντας την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργούνται από δυνάμεις και οδηγούν στην ήττα και την υποταγή. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν τους αγώνες τους, περιφρουρώντας τους από την καταστολή και την υποχώρηση. Ο συντονισμός και η συμπόρευση αυτών που αντιστέκονται σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και πάλης θα δώσει νέα πνοή και νέα δύναμη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

· Καμία απόλυση! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
· Δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία για όλο το λαό!
· Όχι στη φασιστικοποίηση! Ο αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή δεν καταστέλλεται!

Σάββατο, 19 Οκτώβρη 2013

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: