18 Ιαν 2013

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 1:30 μ.μ.

Για άλλη μια φορά ένας μετανάστης πέφτει νεκρός από τη δολοφονική μανία δύο φονιάδων της Χρυσής Αυγής. Από μια χώρα που ο λαός της στενάζει κάτω από τις συνεχείς επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, το Πακιστάν, εργαζόμενος σε φούρνο, δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε στη δουλειά του.
Υπεύθυνη και γι’ αυτή τη δολοφονική επίθεση είναι η πολιτική της εκμετάλλευσης και του ξεζούμισματος των εργαζομένων που συμπληρώνεται από την άγρια καταστολή και την τρομοκρατία ντόπιων και μεταναστών.
Πολιτική που «διαιρεί» τους εργαζόμενους, σε «Έλληνες και ξένους», «δημόσιους και ιδιωτικούς», άνεργους και συνταξιούχους, που γεννά τη μαζική ανεργία, την κατακρεούργηση δικαιωμάτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και το έγκλημα. Είναι η πολιτική της υποταγής στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Υπεύθυνο είναι το αστικό πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που με την πολιτική του «Ξένιου Δία» και των στρατοπέδων όχι μόνο ενθαρρύνει αλλά και προβάλλει – χρησιμοποιεί τις φασιστικές ομάδες για να τρομοκρατήσουν όλους τους εργαζόμενους αυτού του τόπου και που για άλλη μια φορά προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα αλλά δεν του βγήκε.
Η Χρυσή Αυγή, όσο και αν προσπαθεί να την φτιασιδώσει κοινοβουλευτικά το σύστημα, αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο. Από τη μια «περιοδεύει» στους χώρους δουλειάς, ανταποκρινόμενη στα καλέσματα των εργοδοτών για να παίξει το ρόλο του μπράβου που θα εκφοβίσει τους εργαζόμενους και από την άλλη διοργανώνει ή ενθαρρύνει τις περιπολίες εκδίωξης και δολοφονίας των μεταναστών.
Η δολοφονική μανία των φασιστικών ομάδων και της Χρυσής Αυγής απαντιέται μόνο, με την επίμονη, κι αποφασιστική, μαζική λαϊκή πάλη, ενάντια στις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτού του φαινομένου. Με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος που θα αντιστέκεται στην πολιτική της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής, των κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων σε σχολές, στέκια νεολαίας, «καταλήψεις» και σε χώρους δουλειάς στους οποίους οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Η μαζική λαϊκή οργάνωση στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, ο παρατεταμένος αγώνας κατά των πολιτικών εξαθλίωσης του λαού, οι άμεσες αντιδράσεις σαν και αυτή στα Πετράλωνα, είναι η μόνη απάντηση, είναι ο τρόπος που θα «μαζέψει» τις φασιστικές ομάδες που θα ανακόψει την εξάπλωσή τους στις εργατολαϊκές γειτονιές. Η απάντηση αυτή δεν μπορεί να δοθεί με τον εναγκαλισμό βασικών υπεύθυνων των ρατσιστικών, αντιμεταναστευτικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Δεν μπορεί να δοθεί μαζί με αυτούς που καλούν τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν την πόλη» από τα κάθε είδους «μιάσματα», σαν τον δήμαρχο Καμίνη.
Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τους εργαζόμενους της Αθήνας να διαδηλώσουν το Σάββατο 19 Γενάρη κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κατά της φασιστικοποίησης και της κατάργησης εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεων, κατά των φασιστικών ομάδων.
Προσυγκέντρωση στις 13:30 στα Χαυτεία.
  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΕΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ ΚΙ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΛΑΟΥΣ!
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: