25 Ιαν 2013

Ταξική Πορεία: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΛΕΝΟΡΜΑΝ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΟΥ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ)


Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ και την επιστράτευση των εργαζομένων του που κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση μετά από 8 ημέρες απεργίας.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιτίθεται λυσσασμένα στους απεργούς του Μετρό για να κάμψει τον περήφανο αγώνα που δίνουν, ενάντια στη λεηλασία των -ήδη συρρικνωμένων- μισθών τους από το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές.
Ο αγώνας τους είναι ένας δίκαιος αγώνας ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί συνολικά την εργατική τάξη και το λαό στην εξαθλίωση, που θυσιάζει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τις ζωές μας στο βωμό των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Γι’ αυτό είναι αγώνας που αξίζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων!
Η κυβέρνηση, μπροστά στο φόβο η απεργία στο ΜΕΤΡΟ να γίνει η σπίθα για να διευρυνθεί το αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο, αρχικά επέλεξε να επιτεθεί στους απεργούς με χυδαία ψέματα και τόνους συκοφαντίας, με την αμέριστη συμβολή των αργυρώνητων δημοσιογράφων–γκαιμπελίσκων των ΜΜΕ για δήθεν υψηλόμισθους που με την απεργία τους στρέφονται κατά των ανέργων και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Η επιχείρηση συκοφάντησης απέτυχε. Η αντιδραστική τρικομματική κυβέρνηση δεν έπεισε κανέναν ότι νοιάζεται για τις μετακινήσεις του φτωχού λαού.
Έτσι, ήρθε η ώρα της ωμής επέμβασης. Με την κάλυψη της αστικής "δικαιοσύνης" που έκρινε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ παράνομες. Με την επιστράτευση των απεργών και τον εκβιασμό των απολύσεων. Με την ωμή επέμβαση δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Αυτή η επαίσχυντη -φασιστικού χαρακτήρα- κίνηση είναι η φυσική συνέχεια της ολοένα και εντονότερης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Η κυβέρνηση, όσο βίαια και να επιτεθεί την απεργία στο ΜΕΤΡΟ, δεν θα αποφύγει αυτό που φοβάται. Ο θυμός και η απόγνωση από την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων θα οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς σε καθολική αντίσταση.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν άμεσα και έμπρακτα τη συμπαράσταση και την ταξική τους αλληλεγγύη. Να αναπτυχθεί κίνημα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες από σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, πολιτικές κινήσεις, κινήσεις γειτονιάς και άλλους φορείς για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την επιστράτευση και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν η αντιδραστική τρικομματική κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές εντολείς της, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !
ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ !
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ !
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ !
Παρασκευή 25-1-2013

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: