22 Ιαν 2013

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις συλλήψεις φοιτητών στην Κέρκυρα


Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου οδηγεί στην κρατική βία και καταστολή αγώνων, ακόμα και εν τη γενέσει τους. Δίνει την ευκαιρία στις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων να φωνάζουν την Αστυνομία κάθε φορά που νιώθουν ότι ενοχλούνται από την παρουσία φοιτητών.
Έτσι, την Πέμπτη 17/1 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μια διμοιρία ΜΑΤ εισέβαλε στο κτήριο της Πρυτανείας και συνέλαβε 28 από τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί για να ζητήσουν συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Τους οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου τους τράβηξαν φωτογραφίες και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και καταθέσεις και μετά από αρκετές ώρες τους άφησαν ελεύθερους.
Η αναίτια μαζική προσαγωγή ένα στόχο έχει μόνο: να δώσει το μήνυμα ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε, ότι το πανίσχυρο κράτος θα συντρίψει κάθε φωνή διαμαρτυρίας στην ασκούμενη πολιτική του. Μπορούν να είναι ήσυχοι (ή καλύτερα, ανήσυχοι) ότι η τρομοκράτηση έχει κοντά ποδάρια και ότι θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά. Θα παλέψουμε για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: