3 Ιουλ 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Εδώ και 8 μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο δίνουν ένα ηρωικό απεργιακό αγώνα. Έναν αγώνα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στη συντονισμένη δράση των αστικών κυβερνήσεων και των δυνάμεων του κεφάλαιου για την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ.
Παρά τις 120 τρομοκρατικές απολύσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα η εργοδοσία του Μάνεση, παρά το «θάψιμο» ή τον ανοιχτό πόλεμο των αστικών ΜΜΕ, παρά την πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση της αστικής δικαιοσύνης που έκρινε την απεργία παράνομη, οι χαλυβουργοί επιμένουν να αντιστέκονται, να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς. Αρνούνται να «συνυπογράψουν» τη θυσία τους στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτός ο αγώνας πρωτόγνωρης διάρκειας και αντοχής, έχει ξεσηκώσει όλο αυτό το διάστημα και ένα πρωτόγνωρο κύμα ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί λαός και εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων μας και η έκβασή του θα κρίνει πολλά στη δύσκολη περίοδο που ξανοίγεται μπροστά μας.
Σήμερα, αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί ακόμη πιο πλατιά και αποφασιστικά. Η εργοδοτική πλευρά και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει στήσει, αποθρασυμένοι και από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, προχώρησαν ήδη σε ανοιχτή βίαιη επίθεση ενάντια στην απεργιακή περιφρούρηση τραυματίζοντας τρεις απεργούς. Εκτιμούμε ότι αυτές οι κινήσεις θα επαναληφθούν με διάφορες μορφές. Γιατί αυτός ο αγώνας ενοχλεί! Όχι μόνο την εργοδοσία του Μάνεση , αλλά ολόκληρο το αστικό μπλοκ εξουσίας και την αντεργατική επέλαση που θέλει να συνεχίσει.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί σε συζήτηση εργαζόμενους, συνδικαλιστές, εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις, την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ, στις 7:30 το απόγευμα, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Κίμωνος & Παγκάλου 11) προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό.
· ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!
· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
· ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: