21 Ιαν 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Για τη συγκέντρωση και πορεία της 17ης Γενάρη και την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Με την ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΜΕ, σχετικά με την πορεία της 17ης Γενάρη και τους «προβοκάτορες» της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, έδειξε για μια ακόμη φορά τη λογική που έχει τόσο πάνω στο ζήτημα της αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, όσο και γενικά στην ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Λογική «ιδιοκτησίας» και περιχαράκωσης, λογική κομματοκεντρική, που δείχνει ότι ο πραγματικός του στόχος δεν είναι η διεύρυνση του μετώπου πάλης των εργαζομένων –τόσο αναγκαία για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης του συστήματος- αλλά η διεύρυνση της κομματικής του ομπρέλας και η απόσπαση πολιτικής υπεραξίας.
Είναι αυτή η λογική που το οδήγησε να διοργανώσει χωριστή συγκέντρωση στην Αθήνα την ημέρα της Παναττικής απεργίας, την ίδια στιγμή που προώθησε και χαιρέτησε την κήρυξη αυτής της απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, διασπώντας έτσι το κίνημα αλληλεγγύης, αλλά και τα σωματεία που βρίσκονται σε μακρόχρονους αγώνες (Χαλυβουργία – ALTER, Ελευθεροτυπία κλπ).
Είναι αυτή η λογική που εκφράστηκε και στην Ξάνθη με την προσπάθεια ένταξης των σωματείων DIANA, ΣΕΚΑΠ και ΡΟΔΟΠΗ κάτω από την δικιά του ομπρέλα, σε τέτοιο βαθμό που να μη τους δώσει καν το λόγο στη συγκέντρωση της Τρίτης, αντί να υποστηρίξει τον από τα κάτω και με ευθύνη των εργαζομένων σ’ αυτά τα σωματεία συντονισμό, που θα ευνοούσε την εκδήλωση της πιο πλατειάς αλληλεγγύης στους αγώνες τους.


Κατηγορεί το ΠΑΜΕ την Πρωτοβουλία Αντίστασης επειδή καλούσε κι αυτή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία στις 17 Γενάρη, ημέρα που γινόταν συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης σ’ όλη την Ελλάδα. Μας κατηγορεί επειδή ενισχύσαμε με τις δυνάμεις μας τη συγκέντρωση αυτή, επειδή φωνάξαμε στο δρόμο μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του εργάτες της DIANA, της ΣΕΚΑΠ και της ΡΟΔΟΠΗΣ κοινά συνθήματα για τον ίδιο σκοπό. Θα περιμέναμε να μας κατηγορήσει για το αντίθετο. Αν δεν καλούσαμε, αν δε συμμετείχαμε σε μια συγκέντρωση, που –αν δεν κάνουμε λάθος- δεν ήταν κομματική και είχαν λόγο (ή έπρεπε να έχουν) μια σειρά από σωματεία του νομού. Ωστόσο, και πέρα απ’ αυτά, θα πρέπει να ξέρει το ΠΑΜΕ και οποιοσδήποτε άλλος, ότι δε συνηθίσαμε να παίρνουμε άδεια από κανέναν και για κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να συμπαρασταθούμε σε αγώνες που εκδηλώνονται πάνω σε ζητήματα δουλειάς και ζωής, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν οι εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο και οι εργάτες της «δικιάς μας» DIANA.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα μικρής σημασίας περιστατικό, «που αμαύρωσε» όπως λέει την πορεία, την αναγραφή δηλαδή συνθήματος αλληλεγγύης προς τους Χαλυβουργούς, για να κάνει σπέκουλα ενάντια στην Πρωτοβουλία. Η πορεία πράγματι θα «αμαυρωνόταν» αν αφήναμε η παρέμβαση που έκαναν για να μη γραφεί το σύνθημα, να οδηγήσει στη διάλυση του μπλοκ, πράγμα που δεν έγινε. Γιατί μέλημά μας ήταν να εκδηλωθεί και να περιφρουρηθεί η οργανωμένη, συγκροτημένη, μαζική και αγωνιστική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργάτες, γεγονός που το διαφυλάξαμε.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς του ΠΑΜΕ για «τυχοδιωκτικές ομάδες», «προβοκατόρικο ρόλο» και «κλακαδόρους των εργατοπατέρων του ΕΚΞ», μόνο ένα σχόλιο. Τα ίδια μας λένε και αυτοί οι εργατοπατέρες, όταν τους καταγγέλλουμε ανοιχτά με ανακοινώσεις και συνθήματα σε μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, σ’ αυτές τις πορείες των εκατοντάδων και χιλιάδων εργαζομένων, όπου πετυχαίνουμε μαζί με σωματεία και άλλες συλλογικότητες να απομονώνουμε και να ξεμπροστιάζουμε αυτούς τους εργατοπατέρες.
Και κάτι τελευταίο, μια που η ανακοίνωση αναφέρεται και στους αγώνες ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και επειδή και η Πρωτοβουλία Αντίστασης έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Σας καλούμε λοιπόν –παραβλέποντας τους χαρακτηρισμούς- σε κοινές δράσεις για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, να μην επιβαρυνθεί άλλο η λαϊκή οικογένεια, για να καταργηθεί το χαράτσι. Εκτός και αν δηλώνεται ότι το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να φέρουν σε αίσιο πέρας μόνοι τους αυτό το στόχο, ή αν δεν ενδιαφέρεστε για τους εργαζόμενους και τους άνεργους που συμμετέχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης ενάντια στο χαράτσι που έχει συγκροτήσει και η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Ξάνθη 19-01-2012

Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/01/17_21.html#ixzz1k6V5p4IH

Δεν υπάρχουν σχόλια: