18 Απρ 2010

ΣΥΓΓΡΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Την Τετάρτη 14/4/2010 έγιναν εκλογές στο Νοσοκομείο Α. Συγγρός για την εκλογή "εκπροσώπων" των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου. Η Ταξική Πορεία κάλεσε τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν σε αυτές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η διοίκηση του Νοσοκομείου για λογαριασμό του κράτους και της κυβέρνησης , καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν δύο ″εκπροσώπους″ για να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Σε μια διοίκηση που ο βασικός της ρόλος είναι να προωθεί και να στηρίζει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους. Να εφαρμόζει πολιτικές και πρακτικές που δυσχεραίνουν και χειροτερεύουν τις εργασιακές μας σχέσεις, και διαμορφώνουν εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους.

Από αυτή την άποψη, η συμμετοχή μας στο Δ.Σ. δεν μπορεί να αποτρέψει τις αντεργατικές πολιτικές που προωθεί η διοίκηση και αυτό είναι βέβαιο.

Αν μπορούσαν οι ″εκπρόσωποι″ σε αυτό το όργανο να αποτρέψουν ń να βάλουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική δεν θα κόπτονταν να συμμετάσχουμε σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο. Πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού η πλειοψηφία των μελών είναι διορισμένα από την κυβέρνηση;

Συνεπώς ο μόνος λόγος που θέλουν την δήθεν συμμετοχή μας σ’ αυτό το όργανο είναι για να νομιμοποιούν το αντεργατικό έργο που προωθεί το Δ.Σ.

Να δημιουργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι μπορούν να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους μέσα από αυτό το όργανο και μέσω εκπρόσωπων υπονομεύοντας τη λογική της συλλογικής διεκδίκησης.

Ενώ η Διοίκηση είναι αντίθετη σε κάθε συλλογική πάλη και δράση και αντιμετωπίζει κάθε τέτοια προσπάθεια των εργαζομένων με εκβιασμούς, απειλές αλλά πολλές φορές και με πειθαρχικά μέτρα (όπως έγινε πρόσφατα όταν οι γιατροί πήραν απόφαση για επίσχεση εργασίας). Την ιδία στιγμή εμφανίζεται τάχα πως ενδιαφέρεται να ακούγεται η φωνή των εργαζομένων. Μας κοροϊδεύουν και από πάνω….

Έχουμε λοιπόν χίλιους λόγους να μην πάρουμε μέρος σε τέτοιου χαρακτήρα εκλογές και να αρνηθούμε την συμμέτοχη μας σε τέτοιου τύπου όργανα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ολοφάνερα βιώνουμε τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης επίθεσης της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφαιρεί μεγάλο μέρος του εισοδήματός μας και ταυτόχρονα προωθεί μέτρα για την ουσιαστική κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης. Οι δυνάμεις της επίθεσης είναι αποφασισμένες να πάρουν και άλλα εξοντωτικά μέτρα ενάντια μας και είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Έχουμε λοιπόν ανάγκη και υποχρέωση να υπερασπίσουμε τα εργατικά μας συμφέροντα και να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα που ψήφησε.

Ότι έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα έχει γίνει μέσα από μεγάλους και παρατεταμένους αγώνες και τέτοιους αγώνες χρειάζεται να κάνουμε για να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας και να κερδίσουμε νέες.

Να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο το σωματείο και να ενισχύσουμε την αγωνιστική κατεύθυνση.

Να συγκροτήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρωτοβουλίες και εστίες αντίστασης.

Μόνο έτσι μπορούν οι αγώνες να γίνουν αποτελεσματικοί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νίκες.

12 Απριλίου 2010

Ταξική πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: