30 Ιουν 2009

Κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της υπόθεσης Κούνεβα από τον ανακριτή


Το κλείσιμο του φακέλου της απόπειρας κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα αποφάσισε ο αρμόδιος ανακριτής επικαλούμενος την ανυπαρξία επαρκών στοιχείων γύρω από την υπόθεση. Αυτή η προκλητική απόφαση έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι τους δύο τελευταίους μήνες η δικογραφία είχε φύγει από τα χέρια του με αποτέλεσμα να μην γίνεται η παραμικρή έρευνα!

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ουσιαστική αδιαφορία της αστυνομίας στο να προωθηθούν οι έρευνες με ένα στοιχειώδη προσανατολισμό, τότε γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιδιώκουν το «κουκούλωμα» της υπόθεσης και την ατιμωρησία των ενόχων.

Ενάντια σε αυτήν την απόπειρα συγκάλυψης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών. Στην πρώτη από αυτές, που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβεβαίωσε του εκπροσώπους των σωματείων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η υπόθεση, ανεξάρτητα από το τι έκανε ο ειδικός ανακριτής.

Παράλληλα, η Πρωτοβουλία καλεί σε

συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Ιουλίου

στις 7:00 το απόγευμα στα Προπύλαια και

διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: