22 Ιουν 2009

Εκλογές στο σωματείο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ

Στις 2 και 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο εργαζομένων Αμαλία Φλέμιγκ.
Μέσα στο προεκλογικό κλίμα των ημερών και χωρίς να έχουν προηγηθεί κάποιες αξιόλογες κινητοποιήσεις την τελευταία διετία, οι παρατάξεις διατήρησαν τις δυνάμεις τους. Είναι χαρακτηριστικός ο “κοινοβουλευτικός” τρόπος ψηφοφορίας των εργαζόμενων, αφού δεν δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν οι διαφορετικές απόψεις και πρακτικές στάσεις των παρατάξεων. Τόσο η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ όσο και ο ΕΑΣ(ΠΑΜΕ), δεν θέλησαν να ανοίξουν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που είναι πολλά και κρίσιμα, παρόλη την προσπάθεια της Ταξικής Πορείας.
Το βασικό πρόβλημα αφορά την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση των εργαζομένων. Πρόκειται για μια κατάσταση που επιδεινώνεται συνεχώς με άμεση επίπτωση στη ζωή τους.
Οι δυνάμεις της Ταξικής Πορείας στο χώρο κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες να ανοίξουν αυτά τα ζητήματα. Ομως ο συσχετισμός το ΔΣ του σωματείου δεν επέτρεψε να πάρει η στάση των εργαζόμενων αγωνιστικά χαρακτηριστικά παρόλη τη διάχυτη οργή και αγανάκτησή τους.
Οι γενικές συνελεύσεις υπονομεύονταν ανοιχτά ή καλυμμένα από τις άλλες παρατάξεις που έδειξαν φανερή απροθυμία να παίξει το σωματείο μέσα από μαζικές διαδικασίες τον ρόλο του. Ετσι βρισκόμαστε σήμερα σε χειρότερη θέση από ό,τι πριν δύο χρόνια.
Μόνη εξαίρεση αποτέλεσαν μερικές μονοήμερες κινητοποιήσεις πριν και μετά το Πάσχα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ και που δεν μπόρεσαν να “θάψουν” οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Το σημαντικό είναι ότι μια μερίδα εργαζόμενων συνεχίζει να στηρίζει την Ταξική Πορεία με μια σταθερότητα που μας δίνει το δικαίωμα να την θεωρούμε καλή μαγιά για να ανοίξουν τα ζητήματα. Κυρίως να κερδίσει στην πράξη την εμπιστοσύνη των συναδέλφων προβάλλοντας τη λογική της αγωνιστικής διεξόδου για τη λύση των προβλημάτων μας.
Το στοίχημα είναι πραγματικά και κυριολεκτικά διαρκές. Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ώς εξής (σε παρένθεση τα προπέρσινα αποτελέσματα):

Εγγεγραμμένοι: 613 Ακυρα: 13 Λευκά: 4
Ψηφίσαντες: 447
Εγκυρα: 430

Ψήφοι Εδρες
ΠΑΣΚΕ 170(176) 4(4)
ΔΑΚΕ 128(136) 3(3)
Ταξ. Πορεία 65(73) 2(2)
ΕΑΣ(ΠΑΜΕ) 59(73) 2(2)
Ανεξάρτητος 8(-) 0(-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: