26 Σεπ 2011

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!

Αυτό που θαυμάζουμε σε αυτό το άρθρο είναι την εγκυρότητα του κειμένου και τη γείωσή του με την πραγματικότητα. Κατ' αρχήν να πούμε σύντομα ότι η θέση του ΚΚΕ(μ-λ) σε σχέση με τα χαράτσια είναι ότι ο λαός μας δεν πρέπει να τα πληρώσει, συνδέοντας αυτό το κίνημα με την ανάγκη οργάνωσής του από τα σωματεία, πρωτοβουλίες γειτονιάς, από οποιεσδήποτε συλλογικότητες που μπορεί να εκφράζεται ο εργαζόμενος λαός, με μαζικές διαδικασίες - συνελεύσεις όπου θα παίρνονται αποφάσεις από όλους τους εργαζόμενους και οι οποίοι με μαζικές πορείες - συγκεντρώσεις θα παραδίδουν τα σημειώματα εκεί που πρέπει, μακρυά από "ανάθεση" τις κίνησης αυτής σε τρίτους. Σημαντικό θεωρείται η σύνδεση αυτού του κινήματος με τη διεκδίκηση από το εργατικό κίνημα δουλειάς, αυξήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας. Πράγματα που από πολλούς ή έχουν ξεχαστεί ή περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Τέλος για τις νομικές και δικαστικές αναζητήσεις και τις σχετικές σιγουριές που ψάχνουν διάφοροι, όπως και για τις δηλώσεις επιφύλλαξης, υπάρχει κάθετη αντίθεση στη χρήση τους, γιατί δημιουργούν αυταπάτες και απογοητεύσεις. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα στηριχθεί αποκλειστικά στις δυνάμεις του λαού και την αποφασιστικότητά του και δεν χωράει σε κανένα νόμο του αστικού κράτους. Όπως και κάθε άλλος αγώνας άλλωστε. Η νομιμότητα είναι άλλων άγχος και όχι του ΚΚΕ(μ-λ)!
Πάμε τώρα στην έγκυρη ενημέρωση:
1. Στο ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στη γενική συνέλευση υπήρξε μαζική συμμετοχή που έφτασε τους 120 - 130 εργαζόμενους. Ψηφίστηκε ομόφωνα η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της έκτακτης εισφοράς.
Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ (μ-λ) συμφώνησαν, ωστόσο έβαζαν τα εξής ζητήματα: «ότι είναι μια συμβολική κίνηση» και ότι «αργά ή γρήγορα θα τα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ». Καλλιεργούσαν δηλαδή ένα κλίμα ηττοπάθειας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να σπάσει η ομόφωνη απόφαση. Με τέτοιου είδους επιχειρήματα - που αντίστοιχα χρησιμοποιούν και για άλλες περιπτώσεις (εργασιακή εφεδρεία) - μπερδεύουν τους εργαζόμενους «σπάνε» και υπονομεύουν την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητα που εκδηλώνεται. Παρόλα αυτά, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των εκκαθαριστικών και προχωρά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Ρωτήσαμε και μάθαμε τα εξής: η ΠΑΣΚΕ στη συνέλευση δεν τοποθετήθηκε καν, η συνέλευση των εργαζόμενων ήταν πολύ πιο μαζική απ' ότι λέει το άρθρο και όλα τ' άλλα είναι απλώς ΨΕΜΜΑΤΑ! Τι φοβήθηκαν άραγε οι συντάκτες ή οι πληροφοριοδότες τους; Μην και τους κατηγορήσουν για συνεργασίες με τους οπορτουνιστές και τους αριστεριστές;
3. (6 στο Ριζοσπάστη): Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ στα Γιάννενα στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 150 εργαζόμενοι. Η ΠΑΣΚΕ έπαιξε το χαρτί της τρομοκρατίας και έβαλε ζήτημα των συνεπειών που θα υπάρξουν από τη μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς. Η παράταξη του ΚΚΕ Μ-Λ έκανε λόγο για «κόλπο του ΠΑΜΕ» και πως αυτό «δε δημιουργεί κίνημα». Και οι δυο παρατάξεις εμπόδισαν να τεθεί η πρόταση του ΠΑΜΕ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού σε ψηφοφορία και στην ουσία διέλυσαν τη συνέλευση. Σε νέα γενική συνέλευση στις 22 Σεπτέμβρη, ΠΑΣΚΕ και ΚΚΕ Μ-Λ προχώρησαν στον εξής ελιγμό: αποδέχθηκαν να μην πληρωθούν τα χαράτσια μέσα από τη σύσταση ανοιχτής επιτροπής καλώντας σε «αντικυβερνητική» κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, την ίδια μέρα και ώρα που έχει ανακοινωθεί από το ΠΑΜΕ κινητοποίηση στην Εφορία...
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: α) Οργάνωση ή κόμμα με τον τίτλο "ΚΚΕ Μ-Λ" δεν υπάρχει όχι μόνο στο Χατζηκώστα και στα Γιάννενα αλλά σε όλη την Ελλάδα! β) Απ' ότι μας είπαν ούτε εκεί τοποθετήθηκε η ΠΑΣΚΕ! Η άρνηση είχε να κάνει με το κάλεσμα απευθείας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ οι του ΚΚΕ(μ-λ) προέκριναν συγκέντρωση στο νοσοκομείο και πορεία στη πόλη με κατάληξη στη Περιφέρεια. Τι να κάνουμε πλαίσια με όρους καπέλου δεν τα ψηφίζουν κάποιοι!
Και πάμε τώρα στο τρίτο και πιο ωραίο:
Θυμίζουμε και τη στάση της παράταξης των «Παρεμβάσεων» (συμμετέχουν το ΝΑΡ και το ΚΚΕ Μ-Λ) στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «Η Πρόοδος». Οταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έθεσαν το ψήφισμα για τα χαράτσια, οι εκπρόσωποι των «Παρεμβάσεων» είπαν ότι συμφωνούν, αλλά πρέπει να ελεγχθεί τι ακριβώς επιπτώσεις θα έχουν οι εκπαιδευτικοί αν δεν πληρώσουν (στο μισθό, στην εφορία κλπ.), να ρωτήσουν νομικούς ή και άλλα σωματεία που το έχουν ψάξει για τις συνέπειες και στη συνέχεια να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να μην πληρώσουν, ενημερώνοντάς τους όμως και για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις...
α) Ούτε στο Πειραιά υπάρχει "ΚΚΕ Μ-Λ"! β) Θα θέλαμε να μας γνωρίσουν οι συντάκτες τον σύντροφό μας στον εν λόγω σύλλογο γιατί εμείς δεν τον γνωρίζουμε! γ) Τα μέλη και οι συναγωνιστές του ΚΚΕ(μ-λ) στην εκπαίδευση εκφράζονται μέσα από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και δε συμμετέχουν στις Παρεμβάσεις δ) και καλύτερο, απ' ότι μάθαμε στο σύλλογο αυτό δεν υπάρχει ούτε του Μ-Λ ΚΚΕ μέλος, για τη περίπτωση που έγινε κάποια παραδρομή!
Αυτά από τούτο το blog και τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: