10 Σεπ 2011

ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας για 20.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που μπορεί μετά την παρέλευση ενός έτους να απολυθούν.
Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει άμεσα το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας με τις πρώτες ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ , ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική,ΕΟΜΜΕΧ) όπου απασχολούνται 7.000 υπάλληλοι και τις 160 ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ όπου εργάζονται 35.000 άτομα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας του 10% των υπαλλήλων οι οποίοι επανδρώνουν τους παραπάνω οργανισμούς.
Δηλαδή 700 άτομα από τους 11 προς κατάργηση φορείς και 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ.
Επιπρόσθετα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων των 158.000 υπαλλήλων στους φορείς της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία , Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασφαλιστικά ταμεία) ώστε να προκύψουν άλλες 15.800 άτομα που θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας.
Όπως σημειώνουν στη κυβέρνηση εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα θα υπάρξει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος εντός του τετάρτου τριμήνου του έτους.
Στη συνέχεια , προσθέτουν, από την δεξαμενή που θα έχει δημιουργηθεί είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν ως “πλεονάζον” προσωπικό και να τεθούν σε εφεδρεία κι άλλοι υπάλληλοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 100.000 άτομα.
Μάλιστα διευκρινίζουν ότι βασική επιδίωξη είναι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ (μαζί με τις δημοτικές επιχειρήσεις).
Μετά στο μικροσκόπιο θα μπουν δάσκαλοι - καθηγητές, κατά κύριο λόγο όσοι είναι αποσπασμένοι εκτός εκπαίδευσης και γιατροί.
Πιο αναλυτικά, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τρέχουν τις διαδικασίες ώστε την επόμενη εβδομάδα να είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις πρώτες λίστες των υπαλλήλων που θα μπουν σε εφεδρεία
Για την ένταξη σε αυτές βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου αν δηλαδή είναι κοντά στη σύνταξη και επομένως μπορεί να τεθεί σε εφεδρεία και να αποχωρήσει με εθελούσια έξοδο.
Το επόμενο κριτήριο θα είναι τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου με τους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μπουν σε εργασιακής εφεδρεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως όσοι μπουν σε εφεδρεία δεν σημαίνει ότι θα τεθούν εκτός Δημοσίου μετά του πέρας του 12μήνου κατά την διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 60% του βασικού τους μισθού.
Όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος με αντικειμενικά κριτήρια το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει από το “πλεονάζον” προσωπικό ένα 10% του συνόλου να καλύψει θέσεις τακτικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εφόσον έχει τα τυπικά προσόντα και ένα 30% να επιλεγεί για απασχόληση με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 8/9/2011

1 σχόλιο:

Αγανακτισμένος είπε...

Να κοπούν τελείως οι προσλήψεις στο δημόσιο για δέκα χρόνια. Να ενοποιήση όλα τα γραφεία τύπου των εταιρειών του δημοσίου στο υπουργείο που ανήκουν, να υπάρχει μια υπηρεσία προσωπικού στο κάθε υπουργείο για τις εταιρείες που εποπτεύουν, το ίδιο και με τα λογιστήρια. Υπάρχουν και άλλες λύσεις πρώτα όχι κύριε Πρωθυπουργέ και κ. Μόσιαλε δεν εξαντλήσατε όλες τις πιθανές λύσεις.
Η πείνα δεν αντέχεται η ανεργία επίσης……είναι απαράδεκτο το κράτος να μιλάει για απολύσεις…..να μας πει ο κ. Μόσιαλος γιατί εξαιρούνται απο την εφεδρεία η ΕΡΤ και ο στενός δημόσιος τομέας.
Αρχίσαμε τις εξαιρέσεις…. κύριε πρωθυπουργέ κάποιοι πήραν δάνεια, παράλληλα έχουν δημιουργήσει οικογένεια με πιο δικαίωμα θα τους διώξετε ;;;;;;;;;; θα μπορούσα να το καταλάβω για πολύ προβληματικές εταιρείες αλλά για υγιείς δεν το χωράει ο νους. Είμαι σαράντα ετών έχω πάρει δάνεια η γυναίκα μου έχει να πληρωθεί 4 μήνες τι τρομοκρατία είναι αυτή.