28 Σεπ 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ βιώνουμε, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, τη λυσσαλέα επίθεση που εξαπολύουν η κυβέρνηση και η τρόικα στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.
Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης τις τελευταίες βδομάδες ζούμε τον βομβαρδισμό από νέα μέτρα, χαράτσια, μειώσεις μισθών, περικοπές στην υγεία, παιδεία κ.λπ..
Μέρος αυτής της κατάστασης είναι η ολοκλήρωση της κατεδάφισης της δωρεάν υγείας. Οι διοικήσεις καλούνται να παρουσιάσουν τους νέους οργανισμούς, εναρμονιζόμενες στη πολιτική των περικοπών.
Στα πλαίσια αυτά ο κίνδυνος για το κλείσιμο του νοσοκομείου μας υπάρχει ακόμη και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις θεωρούμε ότι μεθοδεύεται το κλείσιμό του. Η διοίκηση με την τακτική της (μη πλήρωση των κενών θέσεων των παθολόγων, μη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων για διαγνωστικές εξετάσεις κ.λπ.) οδηγεί στην απαξίωση του νοσοκομείου και επιβεβαιώνει τους φόβους μας για διάλυσή του. Ζητούμε να μας δοθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου τον οποίο είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να καταθέσει στο υπουργείο υγείας. Ζητούμε την έγγραφη διαβεβαίωση ότι το νοσοκομείο θα επανέλθει στο κανονικό τρόπο λειτουργίας του.
Εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μη κλείσει ούτε το νοσοκομείο ούτε οποιοδήποτε τμήμα του. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής μας, τους εργαζόμενους των γύρω νοσοκομείων, συνδεόμενοι με το γενικότερο κίνημα των νοσοκομείων.
Απαιτούμε:
• Ούτε μια κλίνη λιγότερη, ούτε ένας εργαζόμενος λιγότερος!
• Όχι στην εργασιακή εφεδρεία!
• Κανείς να μην πληρώσει τα χαράτσια!
• Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο – Αυξήσεις αντί για μειώσεις μισθών!
Συμμετέχουμε:
• την Πέμπτη 29/9 με στάση εργασίας στις 11 π.μ. στην πανυγειονομική συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας
• την Παρασκευή 30/9 πραγματοποιούμε μαζική παράσταση στη διοίκηση του Αγ. Όλγα για να μας δοθεί το τελικό οργανόγραμμα.
• το Σάββατο 1η Οκτώβρη στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για να αποφασίσουμε κοινές δράσεις για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο στη περιοχή
• και τη Δευτέρα 3/10 στη συνέλευσή μας για απολογισμό και για να πάρουμε αποφάσεις για τις παραπέρα κινήσεις μας.

Η γενική συνέλευση του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ
28 Σεπτέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: