16 Φεβ 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!

Συνάδελφοι –ισες
Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια νέα επίθεση στο εισόδημα μας . Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, πρόθυμα εφαρμόζει τα σχέδια ΕΕ και ΔΝΤ. Αφού μας αφαίρεσε μόνιμα από την περσινή χρονιά πάνω από 2 μισθούς, αφού κατακρεούργησε τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας, αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και εκτίναξε την ανεργία πετώντας στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, αφού παγιοποίησε το αίσχος των ‘πέντε αποχωρήσεων έναντι μίας πρόσληψης’ κλιμακώνει την επίθεσή της.
Αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, κατακόρυφη αύξηση των λογαριασμών, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 40%, αυξήσεις των διοδίων, ακρίβεια και ασυδοσία της αγοράς, κατακόρυφη άνοδος του κόστους ζωής μας.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ  ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 Αφήνουν και διαρρέουν τα πάντα. Μιλάνε για μείωση των μισθολογικών κλιμακίων του βασικού μισθού σε 7 και άρα η ωρίμανση να γίνεται κάθε 5 χρόνια και όχι κάθε δυο όπως τώρα. Μιλάνε για θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στη παροχή του οικογενειακού επιδόματος, μιλάνε για την περικοπή του κινήτρου απόδοσης και για παροχή του μόνο άμα ικανοποιούνται μετρήσιμοι στόχοι σε ατομικό επίπεδο ή σε επίπεδο υπηρεσίας ή σε επίπεδο μονάδας. Μιλάνε για περικοπή ολική η μερική του νοσοκομειακού επιδόματος, με ή χωρίς ενσωμάτωση μέρους του στο βασικό μισθό.
Ο στόχος του σαφής : μετράνε τις αντιδράσεις μας για να προχωρήσουν σε νέες περικοπές με το μικρότερο δυνατό κόστος για αυτούς! Στρώνουν το έδαφος για να αμολήσουν οχετούς συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων με ψέματα για παχυλούς μισθούς. Διαρρέουν στην κοινωνία ότι θέλουν να αποκαταστήσουν τις …αδικίες με ισοπέδωση όλων των μισθών προς τα κάτω, και  με περισσό θράσος τα παπαγαλάκια τους διαρρέουν ότι μπορεί και να πάρουν αυξήσεις οι χαμηλόμισθοι!
Η αλήθεια είναι μια: θα υπάρξει και νέα μείωση στο εισόδημα μας που θα συμπιέζεται για πολλά χρόνια προς τα κάτω και το κυριότερο θα βρίσκεται σε μόνιμη αμφισβήτηση ως προς το ύψος του, αφού η μη επίτευξη «μετρήσιμων στόχων» θα σημαίνει περικοπές αποδοχών. Τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εξατομίκευση της αμοιβής, το σπάσιμο της συλλογικότητας, η επιβολή ενός γενικευμένου κλίματος ανασφάλειας-εντατικοποίησης – πειθάρχησης. Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η αύξηση του ωραρίου εργασίας από 7,5 σε 8 ώρες την ημέρα (κόψιμο υπερωριών – μείωση μισθού).
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Με απανωτές συνεντεύξεις ο μεγάλος λογιστής της υγείας Λοβέρδος αποκαλύπτει τις προθέσεις του. Η ελαχιστοποίηση του κόστους τής νοσοκομειακής περίθαλψης είναι ο στόχος του, η μεταβίβαση του κόστους της περίθαλψης στο λαό το αποτέλεσμα.  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ  ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ !! Εξέλιξη που θα σημάνει χειροτέρευση της περίθαλψης του λαού, αφού θα καταργηθούν κρεβάτια, και θα υπάρξει  μερική ή ολική κατάργηση νοσοκομείων και κλινικών.
Εξέλιξη που θα συνοδευτεί με χιλιάδες μετατάξεις προσωπικού πλασματική κάλυψη οργανικών θέσεων αλλά και διαμόρφωση σε μια προοπτική ακόμη και πλεονάζοντος προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται για το δικαίωμα μας στη δουλειά!!

Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΧΟΣ.

Η πολιτική τους είναι προκλητική. Αφού, για 10ετίες καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων, τα «χάρισαν» στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και συνέχισαν τη λεηλασία μέσα από το Χρηματιστήριο, σήμερα που τα δικαιώματα των υπαλλήλων έχουν ωριμάσει, αφήνουν τα Ταμεία στην τύχη τους και προετοιμάζουν τη μεγάλη σφαγή των δικαιωμάτων μας.
Κυβέρνηση και Τρόικα επεξεργάζονται νέες αντι-ασφαλιστικές παρεμβάσεις. Μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις, υλοποιείται σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης. Στα πλαίσια του αντι-ασφαλιστικού Νόμου, το Κράτος αποχωρεί από την επικουρική ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων.

ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Προωθείται η  ιδιωτικοποίηση της Α’ βάθμιας περίθαλψης, η ομογενοποίηση των παροχών περίθαλψης του ΟΠΑΔ αλλά και των άλλων ταμείων στο ελάχιστο ,η μερική ή ολική κατάργηση Νοσοκομείων του ΙΚΑ, παράλληλα με την αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων από 2,5% σε 4%, η όρθωση περισσότερων ταξικών φραγμών αλλά και εμποδίων στην ελεύθερη πρόσβαση στα Νοσοκομεία και η κατάργηση δικαιωμάτων σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό όλων των κλάδων.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
   Είναι φανερό ότι χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή  - αντεργατική λαίλαπα. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που πηγαίνουν από διάλογο σε διάλογο και μας οδηγούν από ήττα σε ήττα.
 Η ΠΟΕΔΗΝ τελευταία μάλιστα έχει πια ξεδιάντροπα μετατραπεί σε παπαγαλάκι της κυβέρνησης και υπονομεύει ανοιχτά κάθε προσπάθεια αντίδρασης των εργαζομένων. Ξεδιάντροπα πρόσφατα τοποθετήθηκε υπέρ(!) του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περιθαλψη αρνούμενη να συστρατευτεί στον αγώνα που έδιναν γιατροί και εργαζόμενοι για να μην  περάσει.
   Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια, να πάμε κόντρα στην λογική της ανάθεσης και της εκπροσώπησης που μας βάζει στο περιθώριο,  να αυτοοργανωθούμε και να μετατρέψουμε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτησή μας σε συνειδητή δράση

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: