4 Φεβ 2011

Άμα έχεις την καρδιά σου πας Καστοριά (...αν προλάβεις), άμα έχεις τα νεφρά σου πάς Φλώρινα!

.  Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πόσα νοσοκομεία θα κλείσετε; Αλλά πολύ γρήγορα.. Ας πούμε στη Δυτική Μακεδονία μαθαίνω ότι θα μείνει ένα νοσοκομείο για 4 νομούς.
 Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πάμε στο επόμενο θέμα. Εμείς αρχίζουμε από την 1η Απριλίου και έως το τέλος Ιουνίου τη συζήτηση και λαμβάνουμε και τις αποφάσεις, για τις συγχωνεύσεις. Στη Δυτική Μακεδονία έχουμε σε 5 πόλεις που απέχουν η μια από την άλλη 50 χιλιόμετρα και το οδικό δίκτυο είναι καταπληκτικό, έχουμε 5 νοσοκομεία.
 Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μείνουν τα 2;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, και τα 5 θα μείνουν, δεν θα κλείσουμε κανένα. Αλλά αυτά τα 5 νοσοκομεία έχουν και τα 5 ελλείψεις. Να τα καλύψουμε εμείς δεν μπορούμε. Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει.
Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τα ιδιωτικοποιήσετε;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, καθόλου. Αυτά τα λένε αυτοί που καταλαμβάνουν το Υπουργείο και σου λένε ότι «εσύ στο νομοσχέδιο γράφεις ότι θα ιδιωτικοποιήσεις τη υγεία».
Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, τι θα τα κάνετε τα 5;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και του λες «ρε φίλε, πού το γράφω αυτό;» Και μου λένε «δεν έχει σημασία πού το γράφεις, αυτό έχεις σκοπό να κάνεις». Αυτά όλα είναι κουβέντες που δεν ισχύουν.
 Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θα τα κάνετε; Απαντήστε μου για να κλείσουμε.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αναλόγως  (sic). Θα αποκτήσουν επάρκεια τα νοσοκομεία αυτά, μετά από τη συζήτηση που θα κάνουμε σε συγκεκριμένους τομείς και οι τομείς, οι οποίοι θα καλλιεργούνται σε εκτεταμένο βαθμό από το Α’ νοσοκομείο, δεν θα καλλιεργούνται από το άλλο. Αντιθέτως, στο δεύτερο νοσοκομείο θα μεταφερθούν απ’ όλα τα υπόλοιπα, θα δυναμώσουμε δηλαδή τα νοσοκομεία ανά κλινικές. Θα ξέρεις ότι αν πάθεις στην καρδιά σου…
 Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πας στην Καστοριά, αν πάθεις τα νεφρά σου θα πας στη Φλώρινα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και εκεί δεν θα σου λένε «τι ώρα είναι, δε μπορώ τώρα γιατί δεν έχω γιατρό, έχω έλλειψη προσωπικού». Θα μαζευτούν όλοι οι γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας σ’ ένα χώρο.
Θα μου πεις, μα θα πρέπει να πάω 20 και 30 χιλιόμετρα. Θα σου πω, άμα είναι να πας σε καμία ταβέρνα, πας. Στο γιατρό γιατί να μη μπορείς να πας και να βρεις την πλήρη προστασία σου; Να πάρουμε σε όλα τα νοσοκομεία όλες τις ειδικότητες, να καλύψουμε όλες τις θέσεις, είναι αδύνατο. Άλλωστε, έχουμε τους περισσότερους γιατρούς απ’ όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου. Διπλάσιους έχουμε. Ιατρικές υπηρεσίες δεν έχουμε.


Σωστός ο Υπουργός!
Άμα έχεις την καρδιά σου πας Καστοριά (...αν προλάβεις), άμα έχεις τα νεφρά σου πάς Φλώρινα… άμα θες νευρολόγο πας Βέροια (παρεμπιπτόντως γεια σου Flone!), άμα θες μαιευτήρα πας …Αλεξανδρούπολη!

Άμα  είναι να πας καμιά εκδρομή στη Κρήτη, πας.

Γιατί να μη πας και στο διάολο ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: