29 Οκτ 2009

Για τους εργαζόμενους στα STAGE

Όχι στην εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν πέρασαν τρεις εβδομάδες από τις βουλευτικές εκλογές και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέδειξε τις πραγματικές της προθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πρώτο της θύμα, οι εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο, αφού το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι καταργούνται τα προγράμματα αυτά στο Δημόσιο. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι -κυρίως νέα παιδιά- θα βρεθούν, από τη μια μέρα στην άλλη, στην ανεργία, ανεξάρτητα από το εάν οι περισσότεροι από αυτούς δούλεψαν για χρόνια ολόκληρα στο Δημόσιο κάτω από αυτό το καθεστώς, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες.

Καμώνεται το ΠΑΣΟΚ ότι έτσι δίνει τέλος σε μία αδικία που γινόταν σε βάρος των εργαζομένων αυτών. Όμως ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που πρώτες εφάρμοσαν αυτήν τη μορφή εργασίας, μαζί με άλλες μορφές «ελαστικής» εργασίας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και με στόχο το χτύπημα του δικαιώματος κάθε εργαζόμενου στην πλήρη και σταθερή δουλειά. Και είναι η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώνει ότι τα stage θα εφαρμοστούν στον ιδιωτικό τομέα (!!!) κάνοντας τον πρόεδρο του ΣΕΒ να πανηγυρίζει από τη χαρά του, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πιο άγρια εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων και για το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Προκειμένου να δικαιολογήσει αυτήν την ωμή πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους με stage, αλλά και για να απαντήσει στη δίκαιη αγανάκτησή τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να τους ενοχοποιήσει κι από πάνω, να τους «στήσει στον τοίχο», να τους κατηγορήσει για ρουσφέτια, και ότι ήξεραν με ποιους όρους έπιαναν δουλειά. Λες και δεν γνώριζε ότι όλο αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας (που πρώτο το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε και θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέσα από τη συνέχιση και την επέκταση των «ελαστικών» μορφών εργασίας) είχε σαν στόχο και το να κάνει τους εργαζόμενους ευάλωτους σε κάθε μορφής εκβιασμούς και πιέσεις, ανίκανους να διεκδικήσουν οτιδήποτε.

Και από δίπλα, η ΝΔ να προσπαθεί να εμφανιστεί ως τιμητής των εργαζόμενων με stage. Η ΝΔ που όλα αυτά τα χρόνια συνέχισε και βάθυνε το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας, που συνέχισε και επέκτεινε τις κάθε μορφής «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, που έδωσε κάλυψη στην ενοικίαση εργαζομένων και στους κάθε λογής εργολάβους-δουλέμπορους, που στήριξε ό,τι πιο αντιδραστικό και αντεργατικό προτάθηκε από το κεφάλαιο και την ΕΕ, έρχεται σήμερα να δείξει τα «φιλεργατικά» της αισθήματα!

Απέναντι σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μία και μόνη απάντηση: την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πλήρη και σταθερή δουλειά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, μέσα από τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση.

Στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, στο μοντέλο του εργαζόμενου-λάστιχο, στο παρόν και το μέλλον της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας, των εκβιασμών και της υποταγής, η απάντηση βρίσκεται στη μαζική αντίσταση και πάλη, στην οργάνωση και τον αγώνα.

Οι εργαζόμενοι με stage, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν την ασφαλιστική τους κάλυψη για όλο το διάστημα της μέχρι τώρα εργασίας τους. Και έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης που απ’ ό,τι φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE!

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ» ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: