3 Ιουλ 2009

Στηρίξτε τον ηρωικό αγώνα των Αντιβάσι στο Λαλγκάρ της Ινδίας

Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες άνδρες της Ινδικής αστυνομίας και των παραστρατιωτικών δυνάμεων εισέβαλαν στο Λαλγκάρ της Δυτικής Βεγγάλης για να τσακίσουν τον δίκαιο αγώνα των Αντιβάσι (ιθαγενών-αυτοχθόνων πληθυσμών). Όλοι οι προοδευτικοί άνθρωπο σε όλο τον κόσμο υψώνουμε τη φωνή μας για να σπάσει η επιβολή της στρατιωτικής τρομοκρατίας που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο λαό.

Το Νοέμβρη του 2008, οι Αντιβάσι του Λαλγκάρ ξεσηκώθηκαν ενάντια στις δεκαετίες κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία και τους «νέους γαιοκτήμονες» τα ντόπια στελέχη του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), γνωστού σαν CPM. Είναι το ίδιο «κομμουνιστικό» κόμμα που προσπάθησε να αρπάξει τη γη των αγροτών στο Ναντιγκράμ και στο Σινγκούρ για να συναντήσει αλλά και να ξεσκεπαστεί από τον αποφασιστικό αγώνα των Αντιβάσι.
Τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες Αντιβάσι στην περιοχή του Λαλγκάρ έχουν φυλακιστεί στημένες κατηγορίες ότι δήθεν έχουν σχέσεις με τους Μαοϊκούς αντάρτες.
Δημιούργησαν την Λαϊκή Επιτροπή κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας (ΛΕΑΒ), της οποίας η επιρροή εξαπλώθηκε σε εκατοντάδες χωριά στην περιοχή του Λαλγκάρ. Τους τελευταίους μήνες οι Μαοϊκοί αγωνιστές που δρουν στην περιοχή για χρόνια, ξεκίνησαν διάφορα αναπτυξιακά έργα για το πόσιμο νερό, την άρδευση, τους δρόμους και κέντρα υγείας που αφορούσαν 200.000 ανθρώπους.
Στις αρχές του Ιούνη ένα μέλος του CPM πυροβόλησε σε μια διαδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας και τότε χιλιάδες Αντιβάσι πυρπόλησαν γραφεία του CPM και αστυνομικά τμήματα, τα σύμβολα της ανεξέλεγκτης εξουσίας και καταπίεσης. Καθώς το κίνημα εξαπλωνόταν σε νέες περιοχές, η κυβέρνηση του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης υπό την ηγεσία του CPM ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της για να «ξαναπάρουν» την περιοχή.
Καθώς οι αρκετές χιλιάδες άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων της Δυτικής Βεγγάλης και των κεντρικών παραστρατιωτικών δυνάμεων προχωρούσαν προς το Λαλγκάρ βρήκαν τους δρόμους σκαμμένους, δέντρα πεσμένα και μαζικές διαδηλώσεις των Αντιβάσι που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την προώθηση τους. Έγιναν εκρήξεις βομβών και ενέδρες από τις Μαοϊκές δυνάμεις. Τους πήρε δυόμισι μέρες για να φτάσουν στο αστυνομικό τμήμα του Λαλγκάρ.
Όταν έφτασαν οι αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις στο Λαλγκάρ προσπάθησαν να δώσουν ένα μάθημα στους Αντιβάσι. Τα μέλη του CPM, ντυμένοι αστυνομικοί κατέδωσαν τα σπίτια των μελών της Επιτροπής, η αστυνομία όρμισε μέσα στα σπίτια τους και τραβούσε τους χωρικούς έξω για να τους ξυλοκοπήσει. Δεν εξαιρέθηκαν ούτε και τα παιδιά, έσπασαν το πόδι ενός επτάχρονου παιδιού. Εκατοντάδες γυναίκες ξεγυμνώθηκαν και εξευτελίστηκαν και μια γυναίκα βιάστηκε με την λαβή ενός όπλου από έναν αστυνομικό. Οι παραστρατιωτικοί ανάγκασαν τους ντόπιους νεολαίους να μετατραπούν σε «ανθρώπινες ασπίδες» και να ψάχνουν για κρυμμένες βόμβες και εκρηκτικά. Αντιμέτωποι με αυτή την βαρβαρότητα, δεκάδες χιλιάδες Αντιβάσι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα χωριά τους. Εκατοντάδες σπίτια πυρπολήθηκαν και αρκετές χιλιάδες οικογένειες συνωστίστηκαν έξω από τα χωριά τους. Πάνω από 20.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα σε πρόχειρους καταυλισμούς που τους φροντίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ακόμη και στη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης, οι Μαοϊκοί που δρουν στην περιοχή συνέχισαν να οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις των χωρικών, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις κρατικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βεγγάλης, Sanbad Pratidin, στις 27/6, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ παρείχαν τεχνική βοήθεια που επέτρεπε στον δορυφόρο που πρόσφατα εκτοξεύθηκε από την Ινδία να εντοπίζει τις μονάδες των Μαοϊκών ανταρτών στα πυκνά δάση. Η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης περιορίστηκε στο ρόλο του εξωτερικού παρατηρητή. Μια ομάδα διανοουμένων από την Καλκούτα, συμπεριλαμβανομένου και του κινηματογραφιστή Απάρνα Σεν που επισκέφθηκε στο Λαλγκάρ και κάλεσε σε εκεχειρία, συνελήφθη και διώκεται μα την κατηγορία της ανατροπής. Μια βδομάδα αργότερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) κηρύχτηκε παράνομο σε όλη την Ινδία και ο Gour Chakravarthy, ο επίσημος εκπρόσωπος του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) συνελήφθη στην Καλκούτα ενώ έδινε συνέντευξη μέσα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι.
Οι Αντιβάσι του Λαλγκάρ χρειάζονται την στήριξη των προοδευτικών ανθρώπων αλλά και όσων είναι υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η βαρβαρότητα του κράτους της Δυτικής Βεγγάλης και την Ινδικής κυβέρνησης πρέπει να αποκαλυφθούν.
Η Διεθνής Ένωση Λαϊκής Πάλης (ILPS), (μια παγκόσμια συμμαχία δημοκρατικών, αντιιμπεριαλιστικών μαζικών οργανώσεων) στηρίζει τον ηρωικό και δίκαιο αγώνα του λαού του Τζναγκάλ Μαχάλ – Λαλγκάρ και καταδικάζει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές άρχουσες τάξεις στην Ινδία που σε συντονισμό με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν βαλθεί με λύσσα να χρησιμοποιήσουν την ωμή βία για να τσακίσουν τη λαϊκή αντίσταση.
Καλούμε όλα τα μέλη της ILPS, αλλά και όλους τους προοδευτικούς, δημοκράτες και αντιιμπεριαλιστές παντού να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό του Λαλγκάρ. Δηλώσεις αλληλεγγύης, ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ινδίας σε όλο τον κόσμο μπορούν να ασκήσουν πίεση στο κράτος να αποσύρει τις δυνάμεις κατοχής, και να δείξουν στον αγωνιζόμενο λαό του Λαλγκάρ ότι έχουν φίλους πολύ πέρα από την Δυτική Βεγγάλη.

Κάτω η φασιστική επίθεση του CPM, του κράτους της Δυτικής Βεγγάλης και του Κεντρικού Ινδικού κράτους ενάντια στο λαό της Ινδίας!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, σιωνισμός και όλη η αντίδραση!

Στηρίξτε τον ηρωικό αγώνα των Αντιβάσι στο Λαλγκάρ της Ινδίας!


Γενική Γραμματεία

Διεθνής Ένωση Λαϊκής Πάλης (ILPS)

29/6/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: