2 Ιουλ 2009

Να ανακληθεί η απόλυση του εργαζόμενου, αγωνιστή συνδικαλιστή, Αποστόλη Αβτζή Ασλάν


Την Παρασκευή 26 Ιούνη ανακοινώθηκε η απόλυση στον Αποστόλη Αβτζή Ασλάν από την εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ στην οποία δούλευε εδώ και 11 χρόνια. Η «δικαιολογία» του εργοδότη για την απόλυση ήταν ότι ο εργαζόμενος «δούλευε χωρίς κέφι» !!! ενώ στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου δικαιολογήθηκε ότι ο εργαζόμενος του «κόστιζε πολλά γιατί είχε πολλές τριετίες».

Καταγγέλλουμε ότι η απόλυση αυτή γίνεται για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους αφού η εταιρεία έχει συνέχεια δουλειά με δημόσια έργα από ΔΕΥΑΜΒ και Δήμους της Μαγνησίας .

Η απόλυση αυτή είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των εκατοντάδων που γίνονται αυτή την περίοδο σε επιχειρήσεις και εργοστάσια και στέλνουν τους εργαζόμενους στην κόλαση της ανεργίας.

Η εργοδοσία άλλες φορές προφασίζεται την οικονομική κρίση, άλλες φορές αποκαλεί τους εργαζόμενους τεμπέληδες, όπως στην ΣΩΛΗΝ ΑΕ και άλλες φορές ότι δεν έχουν κέφι και κοστίζουν πολλά όπως στην περίπτωση του Αποστόλη Αβτζή Ασλάν.

Ζητάμε την ανάκληση της απόλυσης και καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς του Βόλου να σταθούν στο πλευρό του εργαζόμενου όπως οφείλουν και στο πλευρό όλων των εργαζόμενων που σήμερα αντιμετωπίζουν τις απολύσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 11 πμ θα γίνει τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας όπου θα απαιτήσουμε την ανάκληση της απόλυσης και την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Καλούμε σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την συγκρότηση επιτροπή συμπαράστασης στον συνάδελφο και όλους τους απολυμένους.

Οι εργατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις

ΕΡΓΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: