14 Μαΐ 2015

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.: ψήφισμα για τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών



ΑΡ. ΠΡΩΤ. 356

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του Gültekin Erol, του Kaya Turgut, του Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη, από τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Ο Gültekin Erol, ο Kaya Turgut και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία με δικαστική απόφαση και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία. Καταγγέλλουμε επίσης τις συλλήψεις και τους βασανισμούς που έχουν υποστεί και άλλοι αγωνιστές Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες.
Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση!
Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.
Πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία. Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική συγκαλύπτουν, με τον πιο χυδαίο τρόπο, το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός!
Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα του λαού της Τουρκίας.
Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Τούρκους αγωνιστές.
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή Σ' ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
• ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                               ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: