2 Δεκ 2014

Εκλογές στο σωματείο του ΑΧΕΠΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ & ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ενάντια
  • στην αξιολόγηση
  • στο νέο μισθολόγιο
  • στην απαγόρευση των απεργιών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον τομέα της περίθαλψης.
Η κυβέρνηση περικόπτει τις δαπάνες για την περίθαλψη, μειώνοντας τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, αδιαφορώντας για την έλλειψη προσωπικού και των αναγκαίων υλικών και αντιδραστηρίων για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς γιατρούς σε βασικές ειδικότητες, με νοσηλευτικό προσωπικό που είναι υποχρεωμένο να φροντίζει πάρα πολλούς ασθενείς σε μια βάρδια, με ατελείωτες ουρές στις εφημερίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Και μέσα σε όλα αυτά με την «αξιολόγηση» του προσωπικού που προσπάθησε να περάσει το προηγούμενο διάστημα ήθελε να υπηρετήσει τις εντολές της τρόικας για απολύσεις προσωπικού, για παραπέρα κλείσιμο νοσοκομείων, για παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας. Άλλωστε και το τελευταίο νομοσχέδιο με τη δημιουργία της ΕΣΑΝ-εταιρείας συστήματος αμοιβής νοσοκομείων-που θα διαχειρίζεται τη ροή των κονδυλίων προς τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τον ίδιο στόχο υπηρετεί. Η αντίδραση των εργαζομένων στα νοσοκομεία υποχρέωσε την κυβέρνηση να αναβάλλει προσωρινά τα σχέδια της.

Παράλληλα μια προς μια αποκαλύπτονται οι απάτες της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για «έξοδο από τα μνημόνια» και για «ανάπτυξη» έδωσαν τη θέση τους στη συνέχιση της επιτήρησης από των τρόικα των ιμπεριαλιστών. Οι «κόκκινες γραμμές» και η σκληρή διαπραγμάτευση έδωσαν τη θέση τους σε νέο σκύψιμο της μέσης προς τα ξένα αφεντικά και την προώθηση νέων αντεργατικών μέτρων. Το χτύπημα της υγείας, της παιδείας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο για το άμεσα επόμενο διάστημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται σ' εμάς τους ίδιους!
Με ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, όλοι μαζί, μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για τον επόμενο γύρο της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
Με το σωματείο μας να είναι όργανο πάλης που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και να αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν, με επιτροπές αγώνα συσπείρωσης των εργαζομένων πρέπει να οργανώσουμε την δική μας αντίσταση.
Για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αξιολόγηση-απολύσεις, για το νέο μισθολόγιο και τον συνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Ενάντια σε λογικές που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και τις εκλογικές αυταπάτες θα πρέπει να κινηθούμε το επόμενο διάστημα.

ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: