14 Οκτ 2014

Επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας


Η Αγωνιστική Δράση νοσοκομειακών Καρδίτσας οφείλει να καταγγείλει στην κοινή γνώμη την συμπεριφορά της Διοικήτριας του νοσοκομείου, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό που εναρμονίζεται πλήρως με την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.
Η «αξιολόγηση» είναι εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για την δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση υπαλλήλων, αλλά κάποιοι φαίνεται να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Πρόσφατα η Διοικήτρια του νοσοκομείου Καρδίτσας προχώρησε σε επιβολή εξοντωτικής ποινής σε βάρος υπαλλήλου του ακτινολογικού τμήματος με αφορμή ασήμαντο περιστατικό και παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθυντή του τμήματος και του θεράποντος ιατρού, που κατέχουν και τις εξειδικευμένες γνώσεις, για την ουσιαστική ανυπαρξία παράβασης.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή του “θύματος” όμως. Η συγκεκριμένη (εξαίρετη σε όλο τον υπαλληλικό της βίο) συνάδελφος, έχει δώσει αγώνα –και με την συμπαράσταση του συλλόγου εργαζομένων- για τις αυθαίρετες μετακινήσεις της από την Διοίκηση του νοσοκομείου. Προφανώς έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή δεν συμβιβάζεται. Η ποινή δε, είναι εξοντωτική και εντελώς ασύμμετρη με την υποτιθέμενη παράβαση.
Από τη μεριά μας, ζητούμε από την Διοικήτρια του νοσοκομείου, αφού γνωρίζει τόσα, να μας πει πόσο σοβαρό παράπτωμα είναι η μη εξασφάλιση 24ωρης κάλυψης του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου με παιδίατρο; Πόσα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους ταλαιπωρήθηκαν και τι θα λέγαμε αν κάποιο παιδί προσέρχονταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και δεν θα είχε την δέουσα αντιμετώπιση; Αλλά το γεγονός ότι από καθαρή τύχη δεν βρεθήκαμε μπροστά σε κάποια τραγική κατάσταση, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσει την Διοικήτρια του νοσοκομείου και τους πολιτικούς της προϊσταμένους από ευθύνες. Πόση ταλαιπωρία και σε τι κίνδυνο μπήκαν οι πολίτες της περιοχής μας όταν δεν έβρισκαν εφημερεύοντα ιατρό, οφθαλμίατρο για παράδειγμα (λόγω έλλειψης προσωπικού) ή όταν αναβάλλονταν χειρουργεία για μήνες από έλλειψη υλικών;
Για τους υπεύθυνους αυτών των τραγικών ελλείψεων -που μπορεί και να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές- υπάρχει ασυλία.
Οι εργαζόμενοι που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο σύστημα Υγείας, αντιμετωπίζονται με εξοντωτικές και άδικες ποινές.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου στην πρόσφατη δημόσια ενημέρωση για τα προβλήματα του νοσοκομείου και στη συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και την ανάγκη οι φορείς και οι πολίτες να δώσουν την μάχη ενάντια στην πολιτική κατεδάφισης του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας και το πέρασμα των υπηρεσιών υγείας στα χέρια του κερδοσκοπικού ιδιωτικού τομέα.
Η Διοικήτρια του νοσοκομείου, ενώ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας, ρίχνει αλλού τις ευθύνες που της αναλογούν. Αυτοδιαφημίζεται σε πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων, προφανώς στην προσπάθεια δημιουργίας πολιτικού προφίλ, με αφορμή την προμήθεια ακόμα και του παραμικρού μηχανήματος (από κονδύλια ΕΣΠΑ σημειωτέον), και επιπλέον προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Την πληροφορούμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν μακρά δημοκρατική παράδοση και θα συνεχίσουν να δίνουν αγώνα να σώσουν το νοσοκομείο της Καρδίτσας.
Έχει γίνει συνείδηση της κοινής γνώμης η απαξίωση του νοσοκομείου Καρδίτσας και η μοίρα που του έχει επιφυλαχτεί από την σημερινή ηγεσία, για την υποβάθμισή του σε ασήμαντο υγειονομικό ίδρυμα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για την Αγωνιστική Δράση Νοσοκομειακών Καρδίτσας
Απόστολος Παντελής, Άρης Μπολτσής

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: