27 Αυγ 2014

Συντονιστικό στα νοσοκομεία: χρειάζεται και απεργιακή σύγκρουση!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Όλα δείχνουν ότι απο ένα καυτό καλοκαίρι περνάμε γρήγορα σε ένα καυτό φθινόπωρο. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, ακόμη και τον Αύγουστο, το κίνημα ενάντια στην αξιολόγηση ανάγκασε την κυβέρνηση σε αλλεπάλληλες αναβολές της εφαρμογής της αξιολόγησης, ενώ παράλληλα με το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και αλλα κομμάτια εργαζομένων συγκρούστηκαν και μετρηςαν ακόμα και νίκες απέναντι στην κυβέρνηση, όπως οι εργαζόμενοι της cosco. Ακόμα και τα δικαστήρια τους υποχώρησαν και κήρυξαν την αποχη-απεργία μας απο το "καθήκον" της αξιολόγησης παράνομη, μόνο στο βαθμό που δεν έχει προκηρυχθεί απο το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Το γενικό συμβούλιο, λοιπόν, συνεδρίασε στις 21 Αυγούστου, επαναπροκήρυξε την αποχή- απεργία παμψηφεί, δίνοντας καινούργια και αδιαφιλονίκητη κάλυψη σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι τις 31 Οκτώβρη.
Θεωρητικά ο Μητσοτάκης καλεί 1 με 15 Σεπτέμβρη την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης και 15 με 30 Σεπτέμβρη τη διαδικασία αξιολόγησης των προϊσταμένων κάθε χώρου στους υφισταμένους τους. Άρα πρώτο καθήκον των εργαζομένων στα νοσοκομεια που ήταν στη πρώτη γραμμή, ειναι η οργάνωση της ανυπακοής με γενικές συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ώστε να αποσυρθεί τελικά ολόκληρο το κατάπτυστο νομοσχέδιο της αξιολόγησης. Και μαζί με αυτό να ανοίξουμε την κόντρα ενάντια στις νέες περικοπές του μισθολογίου μας, το νέο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό που αναμένεται να ανακοινωθούν το Σεπτέμβρη.
Σ' αυτό χρειαζεται και απεργιακή σύγκρουση. Οι δυνάμεις του συντονιστικού στο Γ. Σ. ΑΔΕΔΥ ζήτησαν απεργιακή κλιμάκωση με διάρκεια μέσα στο Σεπτέμβρη ενώ η ΑΔΕΔΥ περιορίστηκε στην προκήρυξη δυο απεργιών 23/9 και 10/10 με εξουσιοδότηση στην Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ για το αν θα ειναι στάσεις εργασίας ή 24ωρες.
Το συντονιστικό των νοσοκομείων σε όλη αυτή τη διαδικασία έπαιξε ξανά πρωτοπόρο ρόλο οργανώνοντας τη μάχη με κορυφαία στιγμή την 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργία στις 9 Ιούλη, όπου μαζι με τις ηρωικές καθαρίστριες βρέθηκε στην κεφαλή της μαζικής εκείνης διαδήλωσης. Καλούμε σε νέα συνέλευση του συντονιστικού τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 6.30 μμ στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα και την οργανωμένη παρουσία μας στην πανελλαδική αντικυβερνητική διαδήλωση στις 6 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: