13 Σεπ 2012

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ζούμε την εποχή της επίθεσης. Την εποχή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κατ’ εντολή της τρόικα, έχουν αποφασίσει να διαλύσουν υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις  ….τη ζωή μας όλη! 
«Αυτοί που αρπάξανε το φαϊ απ’ το τραπέζι, κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν.»
Οι σοφοί της υγείας διατείνονται ότι έχουμε πολλά νοσοκομεία. Τα κενά όλων των κλάδων δεν αναπληρώνονται γιατί όπως λένε οι «σοφοί» είναι πολλά και δεν υπάρχουν χρήματα. Και τι κάνουν λοιπόν; Διασυνδέσεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις.
Στην αρχή δεν κλείνουν νοσοκομεία, απλώς τα αποδυναμώνουν βγάζοντάς τα από εφημερίες, κάνοντας δύσκολη τη πρόσβαση ασθενών σε αυτά. Έπειτα επικαλούνται τις στατιστικές και  ….ω τι θαύμα!!!
Το ένα κι ένα δεν κάνουν δύο αλλά ένα!
Από τα νοσοκομεία που φρόντισαν να μείνουν ανάπηρα καλύπτουν κενά άλλων νοσοκομείων. Αλήθεια; Καλύπτουν κενά ή δημιουργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους; Όταν μιλούν για απολύσεις, μειώσεις οργανικών θέσεων, οι οποίες δε μεταφέρονται, τα κενά δεν θα εξακολουθούν να υπάρχουν;
 Τα νοσοκομεία που απομένουν στενάζουν. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά δίνουν καθημερινά μάχη για να ανταποκριθούν. Τι ειρωνεία όμως! Αύριο κάποια από αυτά θα κριθούν πάλι από τους «σοφούς». Θα γίνουν και αυτά ανάπηρα, παράγκες. Και ξανά από την αρχή….
Στο όνομα λοιπόν του λαού που δεν μπορεί να βρει γιατρό όταν αρρωσταίνει, που δεν μπορεί να βρει φάρμακα, που δεν μπορεί να πληρώσει για περίθαλψη θα …κλείσουν νοσοκομεία! Αν αρρωστήσουμε τόσο το χειρότερο για μας.
Άλλωστε για την κηδεία μας δεν χρειάζονται κρατικές δαπάνες.!
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Να μην περάσει η διάσπαση που επιχειρούν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, όλο το λαό να παλέψουμε για:
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
7ΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: