Η διοίκηση του Αγ. Όλγα (επίσημα λέγεται Κωνσταντοπούλειο) πιστή στο ρόλο που της ανέθεσαν συμβάλει ιδιαίτερα στην αποδυνάμωση του 7ου εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους, από γιατρούς μέχρι διοικητικούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να μετακινηθούν προς το κεντρικό νοσοκομείο στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας του Αγ. Όλγα!
Έχει συμβάλει στο να βγει το 7ο από τις εφημερίες, στη συκοφάντηση των εργαζόμενων σε αυτό και προσπαθεί φιλότιμα να τους διαιρέσει. Μπροστά στις αντιδράσεις τους δεν διστάζει να δίνει ακόμη και γραπτές εντολές οι οποίες, ακόμη και με βάση τους νόμους τους, δε στέκουν.
Οι μετακινήσεις αυτές λοιπόν συμβάλουν στο άδειασμα του 7ου ώστε να έρθει αργότερα ο κ. Μουσιώνης της Α' ΥΠΕ (άξιο τέκνο του Λοβέρδου και όλων των τροϊκανών υπουργών) να πει ότι οι παράγκες δεν χρειάζονται και ότι δεν θα πληρώνει ο ελληνικός λαός εργαζόμενους που δεν χρειάζονται ή για να κάθονται! Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι γιατί πρέπει να πληρώνονται κάτι τέτοιοι τύποι, που σκοπό της ζωής τους έχουν βάλει τη διάλυση του ελληνικού λαού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τη Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, τη Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος, την ΑΝΑΣΑ, τη Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα-Κολωνού-Σεπολίων κ.ά.. Συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, από άλλα νοσοκομεία, συλλογικότητες ανέργων, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αλλά και αρκετοί μεμονωμένοι κάτοικοι. Συμμετείχαν και εργαζόμενοι από το Γ.Ν. Πατησίων, από την Επιτροπή Αγώνα.
Προηγήθηκε η απαίτηση να αποχωρήσει η αστυνομία από το νοσοκομείο (δύο περιπολικά στάθμευαν προκλητικά μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου) και αφού αυτό έγινε τότε ξεκίνησε η συζήτηση.
Ειπώθηκαν πολλά σε αυτή. Για τις επιδιώξεις της κυβερνήσεων και των υπαλλήλων τους αλλά και για την ανάγκη να αντισταθούν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους.
Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές όταν μιλάγανε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο 7ο που εδώ και πάνω από ένα χρόνο αγωνίζονται να κρατήσουν το νοσοκομείο ζωντανό, που αυτές τις μέρες ζουν ακόμη πιο έντονα την κατάσταση διάλυσης ενός χώρου ο οποίος πριν την ίδρυση του ΕΟΠΠΥ (αρκετοί εργαζόμενοι "επέλεξαν" την μεταφορά τους εκεί, μετά την κατάργηση του ΙΚΑ) και την συγχώνευσή του με το Αγ. 'Ολγα ήταν πολύ ζωντανός και πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους όχι μόνο των γύρω περιοχών αλλά όλης της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο είναι ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα "μικρά" νοσοκομεία της Αττικής και γνωστό επί δεκαετίες για την μονάδα αιμοκάθαρσης που διαθέτει. Έκδηλη η αγωνία τους για το νοσοκομείο αλλά και για τη δουλειά τους μιας και όταν κλείσει παύουν να υπάρχουν οι οργανικές θέσεις και τίποτα δεν τους εξασφαλίζει ότι δεν θα βρεθούν στην ανεργία. Να πούμε εδώ ότι το "τυράκι" της εξασφάλισης της θέσης εργασίας με τη μετακίνηση στο Αγ. Όλγα ή σε άλλο νοσοκομείο δεν ισχύει μιας και δεν μεταφέρεται και η οργανική θέση. Οι μετακινηθέντες εργαζόμενοι εξακολουθούν να υπολογίζονται στο 7ο!
Η σύσκεψη ανέδειξε την αποφασιστικότητα όλων να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων, την ένταση των κινητοποιήσεων να μην κλείσει το νοσοκομείο που θα σημάνει την αρχή για το κλείσιμο κι άλλων, ιδιαίτερα του γειτονικού Γ.Ν. Πατησίων που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους την Παρασκευή 7/9 αποφάσισαν την συγκέντρωση έξω από το Αγ. Όλγα που ήταν και πρόταση της σύσκεψης που προηγήθηκε.
Παράλληλα μέσα από αυτές τις διαδικασίες αναδείχθηκε ακόμη πιο έντονα, ιδιαίτερα τώρα που η "νέα" κυβέρνηση περνά στην ένταση της επίθεσης και σε αυτό το χώρο, η ανάγκη να συντονιστούν οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων της περιοχής αλλά και όλων όσων έχει δρομολογηθεί το κλείσιμό τους σε όλη την Αττική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου