2 Απρ 2012

Κατάληψη στη διοίκηση του ΙΚΑ

Σε κατάληψη του 8ου ορόφου του κτιρίου της διοίκησης του ΙΚΑ, όπου βρίσκεται το γραφείο του διοικητή, προχώρησαν πριν από λίγο εργαζόμενοι (γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό) των τεσσάρων πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ. Ο λόγος είναι ότι τους χρωστάνε δεδουλευμένα (εφημερίες, υπερωρίες, κ.τλ.) από όταν μισθοδοτούνταν από το ΙΚΑ. Από τους τελευταίους μήνες του 2011 δηλαδή μιας και το 2012 η μισθοδοσία τους πέρασε στα νοσοκομεία όπου "συγχωνεύτηκαν". 
Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη όπου αρχικά η διοίκηση είχε την πρόθεση να κρατήσει εφ' άπαξ τα χαράτσια του 2 και 1% κάτι που οι εργαζόμενοι το έμαθαν τυχαία. Η δικαιολογία ήταν να μην υπάρχουν ...εκκρεμότητες στη μισθοδοσία λόγω της μεταφοράς της μισθοδοσίας. Μόνο που η διοίκηση του ΙΚΑ δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για τις άλλες εκκρεμότητες που αφορούν τις αποδοχές των εργαζόμενων.
Χάρη στις τότε κινητοποιήσεις αποτράπηκε και η εφάπαξ κράτηση των χαρατσιών αλλά οι εργαζόμενοι πέτυχαν να πάρουν κάποια, τα περισσότερα, από τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσαν με την υπόσχεση ότι πριν αλλάξει η χρονιά θα έπαιρναν και τα υπόλοιπα. Κάτι που δεν έγινε. Κατά μέσο όρο αφορά δεδουλευμένα 2 - 3 μηνών.
Οι διοικήσεις του ΙΚΑ, των νοσοκομείων αλλά και της ΥΠΕ εμπαίζουν τους εργαζόμενους με διάφορες γελοίες δικαιολογίες τεχνικού και νομικού τύπου με σκοπό ουσιαστικά να μην πληρώσουν αυτά που χρωστάνε.
Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν αποδέχονται την κλοπή των χρημάτων τους και σήμερα προχώρησαν στην κατάληψη, μιας και ενώ ήταν γνωστό ότι θα πάνε σήμερα εκεί οι υπέυθυνοι έλειπαν. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν τους δοθεί οριστική λύση που δεν είναι άλλη από το να πληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: