28 Μαρ 2012

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!


Με αυτό το σύνθημα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι στο κάλεσμα των δύο σωματείων του 7 νοσοκομείου ΙΚΑ και του Γ.Ν. Πατησίων, στο χώρο του δεύτερου.
Την κινητοποίηση στήριξαν Λαϊκές Επιτροπές και Λαϊκές Συνελεύσεις των γύρω περιοχών (Πατήσια, Γαλάτσι, Κυψέλη, Σεπόλια - Κολωνός), συμμετείχαν εκπρόσωποι εργαζομένων από τη Παμμακάριστο, το Σπηλειοπούλειο και την Αγ. Όλγα, χαιρετισμό απηύθυναν  εκπρόσωποι των παρατάξεων της Αριστεράς στο δήμο Αθήνας (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας), από την ΠΟΕΔΗΝ, το ΠΑΜΕ Υγείας και το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Ακολούθησε πορεία προς το 7ο νοσοκομείο, την Παμμακάριστο και ξανά στο Γ.Ν. Πατησίων.
Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία της αστυνομίας που αρχικά ήθελε να βρίσκεται μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και της συγκέντρωσης. 

Η κινητοποίηση αυτή ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έγινε στη περιοχή. Από την πρόεδρο του 7ου νοσοκομείου έγινε πρόταση συντονισμού των τριών νοσοκομείων της περιοχής καλώντας να ξεπεραστούν οι αυταπάτες και οι τεχνητές διαιρέσεις που θέλουν να δημιουργήσουν η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της στα νοσοκομεία αλλά και κάποιοι συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: