30 Σεπ 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ο πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Μετά από την ψήφιση των μέτρων που ισοπεδώνουν την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, μετά από τους νόμους που καταληστεύουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολόγησης, απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων), ένα νέο κύμα αντεργατικών μέτρων είναι ήδη έτοιμο! Μέτρα που θα βυθίσουν τις εργατικές-λαϊκές μάζες ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Μέτρα που θα σημάνουν νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.
Αυτή είναι η πολιτική που επιβάλλει το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και σε αυτήν υπακούει πρόθυμα η κυβέρνηση και το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ). Μια πολιτική που, στο όνομα του τερατουργήματος που λέγεται Μνημόνιο, είναι έτοιμη να θυσιάσει τις τύχες του λαού και των εργαζομένων ώστε να εξυπηρετούνται ανεμπόδιστα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου.
Κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις του τομέα των συγκοινωνιών. Ξεκινώντας από τον ΟΣΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με εντολή της τρόικας, υλοποιεί ένα συνολικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης όλων των αστικών συγκοινωνιών. Οι λεγόμενες «συγχωνεύσεις» και «συνενώσεις», και τα διάφορα σχέδια «εξυγίανσης» δεν είναι τίποτε άλλο από την αρχή ενός κύκλου που περιλαμβάνει μειώσεις δρομολογίων, αυξήσεις εισιτηρίων, απολύσεις εργαζομένων, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών κ.λπ.
Τελικός στόχος, το ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων κομματιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στρώνει το δρόμο ώστε να μπορεί το κεφάλαιο ανεμπόδιστα και με το μικρότερο δυνατό κόστος και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος να βάλει χέρι και στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.
Ήδη, η λεγόμενη «εξυγίανση» του ΟΣΕ περιλαμβάνει απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, ραγδαία χειροτέρευση των όρων δουλειάς και αμοιβής για όσους παραμείνουν, ξεπούλημα των ακινήτων του οργανισμού, ενώ παράλληλα οι τιμές των εισιτηρίων εκτινάσσονται στα ύψη, επιβαρύνοντας κι άλλο το λαϊκό εισόδημα.
Την ίδια στιγμή που το Μετρό απολύει 300 περίπου εργαζόμενους! Την ίδια στιγμή που στο ιδιωτικοποιημένο λιμάνι του Πειραιά οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύουν συνεχώς και τα εργατικά «ατυχήματα». Την ίδια στιγμή που τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι έτοιμα κι αυτά για ξεπούλημα και οι τύχες εκατοντάδων εργαζομένων κρέμονται από μια κλωστή. Και την ίδια στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα (όπου λειτουργεί η «υγιής» αγορά) γίνονται χιλιάδες απολύσεις.
Για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες ο δρόμος είναι μόνο ένας: ο δρόμος της αντίστασης στα εφιαλτικά σχέδιά τους, ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής τους. ΚαμΙα αυταπΑτη, κανΕνας εφησυχασμΟς! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ μας ΤΩΡΑ!
Τα σχέδιΑ τους εΙναι ξεκΑθαρα και στρέφονται τόσο ενάντια στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες όσο και ενάντια στο λαό. ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ!
·      ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ!
·      ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ»!
·      ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!
·      ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!
·      Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ
·      ΕΞΩ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!


Τηλ. 693 7367124
e-mail: taxikiporeia@yahoo.gr
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: