24 Ιουλ 2010

Πρωτοβουλίες Αγώνα στα νοσοκομεία

Η Ταξική Πορεία Υγεινομικών στηρίζει τη δημιουργία πρωτοβουλιών αντίστασης και δράσης στους εργασιακούς μας χώρους. Έχουν ήδη δημιουργηθεί σε κάποιους εργασιακούς χώρους συσπειρώνοντας εργαζόμενους που θέλουν με ενεργό και αγωνιστικό τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, ξεπερνώτας τις διαχωριστικές γραμμές που αναπαράγει η επίσημη και ανεπίσημη συνδικαλιστική ηγεσία, αφήνοντας πίσω τις λογικές της αντιπροσώπευσης και του κλίματος απογοήτευσης. 
Οργάνωση, Αντίσταση, Αλληλεγγύη! Αυτό πρέπει να είναι το τρίπτυχο δράσης των Πρωτοβουλιών που πρέπει να αγκαλιάσουν όλη την χώρα, να ξεπηδήσουν παντού και να συνεγείρουν τους εργαζόμενους. Η προσπάθεια είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια. Είναι όμως η μόνη ρεαλιστική πρόταση, μακράς πνοής  που πατά γερά στην πραγματικότητα. Μόνο με την ενεργοποίηση της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας, με βαθιά πίστη στην λαϊκή αυτενέργεια, με συστηματική και πολυμορφική δουλειά στην σκληρή καθημερινότητα μπορούν να ξεπηδήσουν οι υπαρκτές ισχυρές δυνάμεις αντίστασης και ανατροπής. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Διαφορετικά ο μακρύς χειμώνας του Μνημονίου θα συνεχίσει να τυλίγει όλη την ελληνική κοινωνία.
Παρουσιάζουμε στη συνέχεια 2 από αυτές τις πρωτοβουλίες:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α. ΣΥΓΓΡΟΣ
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα η συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση της 5ης Μάη, κατέδειξαν την πραγματική θέληση των εργαζομένων να αγωνιστούν για την ανατροπή των μέτρων. Κατέδειξαν ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στους εργαζομένους, αρκεί να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια. Οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ δεν θέλουν και δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους σε ένα μαζικό, ενιαίο, και αποφασιστικό αγώνα. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι οφείλουν να συγκροτήσουν τα δικά τους όργανα πάλης, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν για την διεξαγωγή και κλιμάκωση των αγώνων τους με στόχο την ανατροπή των μέτρων. Να φτιάξουν τα δικά τους όργανα πάλης στους χώρους δουλειάς τους, στις γειτονιές, και παντού όπου υπάρχουν οι δυνατότητες. Ήδη σε μια σειρά από Νοσοκομεία της χώρας, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να δημιουργούν επιτροπές και πρωτοβουλίες για την ανατροπή των μέτρων. Αυτό ξεκινήσαμε και εμείς στο Νοσοκομείο προκειμένου να συμβάλουμε στην ενίσχυση και μαζικοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση του ενιαίου αγώνα των εργαζομένων.
Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»
Πρωτοβουλία για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων συγκροτήθηκε στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Στην πρώτη συνεδρίασή της αποφασίστηκε το περιεχόμενο προκήρυξης που μοιράστηκε πλατιά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ανάμεσα σε άλλα η προκήρυξη αναφέρει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιχειρεί να διαμορφώσει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας στους εργαζόμενους, φτώχεια και ανέχεια. Το ένα αντιλαϊκό μέτρο διαδέχεται το άλλο αποπνέοντας μια πρωτόγνωρη βαρβαρότητα ενάντια στον κόσμο της δουλειάς». Αναφέρει επίσης πως οι εργαζόμενοι «τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ οι οποίες μας πηγαίνουν από ήττα σε ήττα, που δεν θέλουν ούτε μπορούν να κινητοποιήσουν μαζικά τους εργαζόμενους σε έναν αποφασιστικό αγώνα. Να γιατί χρειάζεται να φτιάξουμε τα δικά μας όργανα πάλης στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού μπορούμε».
Πηγή: Προλεταριακή Σημαία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: