26 Μαΐ 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη, εδώ και δεκαετίες επίθεση, όχι απλώς στα δικαιώματα και κατακτήσεις που έτσι και αλλιώς, λίγο λίγο, εδώ και χρόνια κουτσουρεύονται.
Είμαστε μπροστά σε μια κολοσσιαία προσπάθεια αποσάθρωσης όλου του κοινωνικού ιστού που έχει πλεχθεί εδώ και περίπου έναν αιώνα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει μια τέτοια και σε τόσο μεγάλο βάθος επίθεση. Ο στόχος τους πάει πολύ μακριά. Μας θέλουν δούλους στις ορέξεις τους, υποταγμένες ψυχές χωρίς συνείδηση, άβουλα και αναλώσιμα  εργαλεία παραγωγής πλούτου.
Μας λένε ότι χρωστάμε και ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Τίποτα πιο ψεύτικο από αυτό. Τους απαντάμε ότι το αντίθετο συμβαίνει. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΜΑΣ! Γιατί είναι αυτοί, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που λυμαίνονται το λαό και τη χώρα δεκαετίες ολάκερες. Που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Είναι αυτοί που προκάλεσαν τα ελλείμματα και τα χρέη, στα οποία τώρα έρχονται να προσθέσουν και άλλα επιπλέον. Για να διαιωνίζεται το  ίδιο αντιλαϊκό τους καθεστώς.
Ευρωπαίοι (ΕΕ) και  Αμερικανοί (ΔΝΤ) και οι ντόπιοι συνεργάτες τους ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ ήταν, είναι και θα είναι, οι μοναδικοί υπεύθυνοι!
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν μπορούμε να πάμε όπως πηγαίναμε μέχρι τώρα. Όποιον και αν ρωτήσεις σήμερα καταλαβαίνει ότι δεν τελειώσαμε, ότι μπροστά μας έρχονται και άλλα μέτρα, ότι το πηγάδι δεν έχει πάτο. Όλο και περισσότερο γίνεται κατανοητό ότι αν δεν γίνει πραγματικότητα ένα  ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ στα μέτρα, η επίθεση αυτή δεν μπορεί να απαντηθεί. Ότι αν δεν απαντηθεί, ο λαός, κινδυνεύει να μη σηκώσει κεφάλι  για δεκαετίες!
Όλες οι συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις πρέπει να το συνειδητοποιήσουν. Ότι στις μέρες μας κανένα πρόγραμμα πάλης, όσο σωστό και αν θεωρούν ότι είναι, δεν θα μπορεί να παλευτεί αν ηττηθούμε στον αγώνα κατά των μέτρων.
Πόσο μάλλον όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν αποδεχτεί την «αναγκαιότητα» των μέτρων για αυτό και κηρύσσουν απεργίες από υποχρέωση, όταν η κυβέρνηση αφαιρεί και τα τελευταία προσχήματα και όταν η λαϊκή αγανάχτηση τις υποχρεώνει.
Πόσο μάλλον, όταν ο λαός κινείται και όταν η κίνησή του αυτή τρομάζει τους πάντες, γι’ αυτό και προσπαθούν να τον σταματήσουν με καταστολή και προβοκάτσιες σαν αυτή της ΜΑΡΦΙΝ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί και πρέπει να στηθεί και σε μας, στο νοσοκομείο, πόσο μάλλον όταν είναι φανερή η απουσία του σωματείου από τις κινητοποιήσεις με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ. Όταν στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών το σωματείο ήταν απών, αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε ότι η υπόθεση του αγώνα κατά των μέτρων πρέπει να περάσει στα δικά μας χέρια.
 Αυτό μας ώθησε εξάλλου να συμβάλλουμε στη συγκρότηση της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, που ανέλαβε ουσιαστικά να υποστηρίξει τις απεργίες και να βοηθήσει στην κινητοποίηση αρκετών δεκάδων εργαζομένων του νοσοκομείου στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις.
Τώρα και στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ πρέπει να δώσουμε την μάχη για να φύγει η πλειοψηφία του ΔΣ από τις δυνάμεις της αδράνειας .ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΚΙΒΩΤΟΣ.
Για να ανοίξει ο δρόμος στις μαζικές διαδικασίες και τις συνελεύσεις, για να ανοίξει ο δρόμος του αγώνα.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ -ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:
.........................
Ακολουθούν 30 υπογραφές εργαζομένων του νοσοκομείου. Η Πρωτοβουλία στηρίζεται και από τις Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση και Ταξική Πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: