3 Μαΐ 2014

ΣΕΚιτικα κατορθωματα!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 3/5/2014

Λόγος αυτού του σημειώματος δεν είναι άλλος από τις φετινές εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά Εκδηλώσεις που μάλλον αναντίστοιχες με τις ανάγκες της περιόδου πρέπει να θεωρηθούν , αποτέλεσμα βέβαια της φάσης που διανύει το κίνημα τόσο σαν αποτέλεσμα ηττών που έχει δεχθεί αλλά στα σίγουρα και σαν αποτέλεσμα εκλογικών αυταπατών που φροντίζουν διάφοροι εντέχνως να του εισάγουν .
     Αποτέλεσμα αυτών ήταν εκτός όλων των άλλων και οι φετινές ξεχωριστές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά .Κανείς δεν μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει κάποιο στοιχειώδες κοινό πλαίσιο κόντρα σε κυβέρνηση –ΕΕ-ΔΝΤ και συνδικαλιστικές ηγεσίες . Αντιθέτως  οι μαξιμαλισμοί στα πολιτικά πλαίσια εξυπηρέτησαν θαυμάσια του κυβερνητισμούς και τους προεκλογικούς σχεδιασμούς τόσο της κυβερνώσας όσο και της εξωκοινοβουλευτικής αριστερός. Εδώ βέβαια δεν αναζητήθηκε εν όψει της επίσκεψης Μερκελ σχέδιο κοινής δράσης, στην πρωτομαγιά θα κολλάγαμε .
Όλες βέβαια οι συγκεντρώσεις είχαν να επιδείξουν καλέσματα σωματείων λες και δεν υπήρχαν από πίσω οι προτάσεις  κόμματων ….και αυτό βέβαια δεν είναι κακό παρά μόνο για όσους απλώς θέλουν να κρύβονται πίσω από τα σωματεία . Το ΚΚΕ (μ-λ). και η Λαϊκή Αντίσταση κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία και θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή του πάντα και με ανισότιμο τρόπο, ούτε αποτελεί το προεκλογικό ακροατήριο κανενός αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση ξεχωριστή φέτος . Στα πλαίσια αυτά γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή του στο συντονισμό πρωτοβαθμίων σωματείων επιτροπών αγώνα και εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής  καθώς και η διαφορετική προσέγγιση που είχαν οι συναγωνιστές από το ΣΕΚ θα προκαλούσε πρόβλημα  και προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι ο συντονισμός εντάσσεται στον σχεδιασμό κανενός πρότεινε στο βαθμό που θα υπήρχαν οι στοιχειώδεις όροι μιας κάποιας μαζικότητας η συγκέντρωση του συντονισμού να γίνει σε τρίτο σημείο ανάμεσα στις δυο συγκεντρώσεις και να ακολουθήσει συμπορευση με τα δυο μπλοκ ,θέση στην οποία διαφώνησε το ΣΕΚ επιμένοντας για το μουσείο, κρυπτομενο πίσω από την τοποθέτηση ότι η συγκέντρωση στο μουσείο ήταν σωματείων και όχι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (λες και στις άλλες συγκεντρώσεις δεν καλούσαν σωματεία, ) ότι οι ίδιοι που την προτείνουν στο συντονισμό το κάνουν ως συνδικαλιστές σωματείων και όχι σαν συνδικαλιστές του ΣΕΚ παραλείποντας να πουν ποια σωματεία είχαν πάρει αποφάσεις για μουσείο   ( που δεν είχαν πάρει παρά μόνο ίσως του Αγίου Σάββα) ,ότι οι διαθέσιμοι πηγαίνουν μουσείο –παρόλο που δεν είχαν αποφασίσει κάτι τέτοιο μιας και γίνονταν ανάλογος καυγάς και στη συνεδρίαση του αντιστοίχου συντονιστικού .
Σε μια συνάντηση που παρευρίσκονταν ολίγοι αλήθεια συνδικαλιστές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ και της Ταξικής πορείας αποκορύφωμα ήταν η τοποθέτηση ότι οι συνδικαλιστές της Ταξικής πορείας είναι μειοψηφία  και προφανώς ωφελούμε να λειτουργούμε με ….δημοκρατικό συγκεντρωτισμό!  Ο συντονισμός στη βάση αυτή δεν μπόρεσε να καταλήξει.
    Παρόλα αυτά το πανο του συντονισμού βρέθηκε τη μέρα της πρωτομαγιάς να φιγουράρει στη συγκέντρωση του μουσείου προς δόξα φανταζόμαστε της ………ισοτιμίας και του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων, της οριζόντιας διασύνδεσης ,του από τα κάτω κινήματος ,της αυτενεργείας και της πρωτοβουλίας της βάσης και ξέχασα της …..άμεσης δημοκρατίας , χωρίς καν να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο προς τα έξω.

Προς το παρόν θα θέλαμε απλώς να ενημερώσουμε για τα κατορθώματα του ΣΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μάχες μπροστά αρκετά σοβαρές που καλούμασταν να τις δώσουμε από κοινού Αν χρειαστεί όμως θα επανέλθουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: