20 Σεπ 2012

Σωματείο Θριάσιου Νοσοκομείου: Να φράξουμε το δρόμο στη Χρυσή ΑΥΓΗ !


Την Παρασκευή 14/9 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν αιμοδοσία στο Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο». Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο της γκεμπελικού τύπου προπαγάνδας της νεοναζιστικής συμμορίας που προσπαθεί να κρύψει τις δολοφονικές επιθέσεις στις γειτονίες σε βάρος μεταναστών πίσω απο αιμοδοσίες και μοίρασμα τροφίμων «μόνο για Έλληνες». Χρησιμοποιούν υποτιθέμενες πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης δίνοντας τους ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιούν αγαθά όπως το άιμα που έχουν πανανθρώπινη αξία για να διαδώσουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η προσπάθειά τους αυτή θα πέσει στο κενό. Κατ αρχάς η «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» έχει καταλήξει ήδη σε φιάσκο καθώς έχει γίνει ξεκάθαρο από όλους τους υπεύθυνους φορείς πως το αίμα και τα προίοντα του, που προκύπτουν από αυτή είναι διαθέσιμα για όποιον τα έχει ανάγκη, είτε έιναι Έλληνας έιτε είναι μετανάστης και αυτό είναι στην κρίση των υγειονομικών υπαλλήλων και των γιατρών και μόνο.
Τον τελευταίο καιρό μετά και την εκλογική επιτυχία της Χ.Α. εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουμε όλο και πιο συχνά το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής καθώς γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερων μεταναστών που προσέρχονται χτυπημένοι στο τμήμα των επειγόντων μετά απο επιθέσεις Χρυσαυγιτών. Οι επιθέσεις τους όμως δεν σταματάνε εκεί. Το έδειξαν και κατα την τελευταία τους επίσκεψη στο νοσοκομείο μας (για αιμοδοσία) ώπου έσκισαν πολιτικές αφίσες (του ΚΚΕ), και επιτέθηκαν φραστικά (με απειλές και βρισιές) στα μέλη του Δ.Σ. που τους ζήτησαν το λόγο. Η απάντηση από την πλευρά του σωματείου ήταν άμεση και μαζική. Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, αποκατέστησαν το πολιτικό υλικό και η ομάδα των φασιστών αποχώρησε έξω από το χώρο του νοσοκομείου δείχνοντας πια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των νεοναζί στους χώρους δουλειάς.
Πρέπει να είμαστε καθαροί, βασικός στόχος των φασιστών είναι το εργατικό κίνημα και ο κόσμος που παλεύει. Προκειται για το μακρύ χέρι των καπιταλιστών που έρχονται να προσθέσουν στην τρομοκρατία των απολύσεων, των περικοπών και της φτώχειας, των κυβερνήσεων- τρόικας- ΕΕ- ΔΝΤ- καπιταλιστών, την τρομοκρατία των δρόμων. Έρχονται να προσθέσουν στην καταστολή των δακρυγόνων και των ματ την καταστολή των ταγμάτων εφόδου. Τον τελευταίο καιρό είτε με τις αιμοδοσίες, έιτε με τον υποτιθέμενο έλεγχο στις αποκλειστικές, έιτε με τις επισκέψεις της σε διάφορα υποκαταστήματα ΙΚΑ η Χρυσή Αυγή προσπαθεί ξεκάθαρα να βάλει το πόδι της στο χώρο της υγείας. Πρέπει να τους φράξουμε το δρόμο. Τα νοσοκομεία μας που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δώσει μάχες με την πολιτική των μνημονίων πρέπει να δείξουν ότι είναι ανοιχτά για όποιον τα έχει ανάγκη, είναι ανοιχτά για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους ανασφάλιστους και είναι κλειστά για τα κέρδη και τους φασίστες.
Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: