25 Σεπ 2012

Που είναι η μεγάλη απάτη; Το παράδειγμα του 7ου.

Έχει γεμίσει ο τόπος απατεώνες! Απατεώνες οι οφθαλμίατροι, απατεώνες οι δημόσιοι υπάλληλοι, απατεώνες οι ανάπηροι, απατεώνες και οι πολιτικοί. Τα πάντα θα κάνει αυτό το σύστημα για να μας πείσει ότι για το κακό μας το χάλι φταίνε όλοι οι άλλοι, ανάμεσά τους και εμείς, εκτός από το ίδιο το σύστημα. Είναι ικανοί ακόμη και σάρκες από τις σάρκες τους να κόψουν γι΄αυτό, όπως κάποιους από τους πολιτικούς τους, κατά κανόνα χωρίς ιδιαίτερο ρόλο πια. Από την άλλη η πραγματική εξουσία, τα εκλεκτά μέλη της αστικής τάξης, επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες δεν έχουν κάνει τίποτα, πολύ περισσότερο δε το ξένο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές.
Είναι ικανοί λοιπόν να δώσουν τους πάντες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα στα οποία έχουν ταχθεί. Νυν υπέρ πάντων το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.
Με μεγαλύτερη όμως ευκολία δίνουν το λαό, τον οποίο μας λένε ότι υπηρετούν, στο όνομα του οποίου μιλάνε και κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα.
Κόβουν μισθούς, άσχετα αν τους πληρώνουν, στέλνουν χιλιάδες κόσμο στην ανεργία, κόβουν συντάξεις και φάρμακα, καταργούν την δωρεάν παιδεία, στέλνουν χιλιάδες παιδιά στην επίσημη ανεργία των 15 και άνω, καταργούν τη δωρεάν υγεία και μαζί τα νοσοκομεία στέλνοντας τους "μη έχοντες" στο έλεος του ..Θεού!
Και όλα αυτά τα διανθίζουν με ένα σωρό ψέμματα. Σαν και αυτά που λέει ο κ. Λυκουρέντζος στο όνομα του λαού πάντα. Μας είπε λοιπόν:

«Έρχομαι σε ένα άλλο θέμα, το θέμα των συγχωνεύσεων. Εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Δεν συγχωνεύονται οι κλινικές. Ενισχύονται οι υπάρχουσες νοσοκομειακές μονάδες με τέτοιο τρόπο που πραγματικά θα βελτιώσουν τη δυνατότητά τους να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και να αξιοποιούνται οι υποδομές, κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας.»
"ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (Υπουργός Υγείας): Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία: Το 1ο Θεραπευτήριο είχε πληρότητα 47%. Υπηρετούν εκατόν σαράντα επτά νοσηλευτές, εκατόν σαράντα οκτώ γιατροί, αριθμός κλινών εκατόν πενήντα τέσσερις. Δηλαδή, όπως βλέπετε, για τις μισές κλίνες που ήταν η πληρότητα αναλογούσαν τέσσερις ιατροί και νοσηλευτές. Είναι στοιχεία τα οποία έχουν ενδιαφέρον, γιατί το κόστος αυτό το πληρώνει η Ελληνίδα και ο Έλληνας φορολογούμενος, δεν το πληρώνουν κάποιοι άλλοι. 7ο Θεραπευτήριο: Ενενήντα ένας ιατροί, ενενήντα δύο νοσηλευτές, πληρότητα 20,7%. Αριθμός κλινών εκατό. Για τις είκοσι μία κλίνες, λοιπόν, αναλογούσαν πόσοι; Δέκα νοσηλευτές και ιατροί. Και αφήνω απ’ έξω το διοικητικό προσωπικό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: ...(Δεν ακούστηκε)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (Υπουργός Υγείας): Ναι, το άκουσα αυτό που είπατε. Ήταν απαξιωμένο, ακριβώς. Για να μην παρέχουμε υπηρεσίες σε απαξιωμένες δομές πηγαίνουμε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, το οποίο είναι κόσμημα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και από εκεί θα απολαύουν καλύτερες υπηρεσίες οι ασθενείς, γιατί η έγνοια μας δεν είναι πού υπηρετεί ο κάθε κρατικός λειτουργός, η έγνοια η δική μας είναι πού προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες και αυτό κάνουμε".
(Αποσπάσματα από τη συζήτηση που προκάλεσε το ΚΚΕ στη Βουλή).

Δεν θα ασχοληθούμε με τις λεκτικές ακροβασίες στις οποίες έχει αποκτήσει ειδικότητα ο αστικός πολιτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια αλλά με την ουσία.
Εδώ ο κύριος υπουργός κάνει μια λαθροχειρία, μια απάτη. Δίνει κάποια στοιχεία για το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ. Ας πούμε ότι είναι έτσι.
Ξεχνάει όμως να μας πει από πότε κατάντησε έτσι ένα νοσοκομείο που από εξοπλισμό είναι μάλλον καλύτερο από το Αγία Όλγα. Ξεχνάει να μας πει ότι το 7ο διαθέτει, και ήταν ιδιαίτερα γνωστό γι' αυτό στην Αθήνα και όχι μόνο, μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες μονάδες αιμοκάθαρσης, ότι διαθέτει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο. Το Αγία Όλγα διαθέτει μόνο αξονικό. Μήπως με τη λογική του θα έπρεπε να ενισχυθεί το 7ο και όχι το Αγία Όλγα; Για μας είναι ξεκάθαρο και τα δύο θα έπρεπε να ενισχυθούν αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, δεν τα καταλαβαίνει ο κ. υπουργός.Το μόνο που καταλαβαίνει είναι πως θα εξυπηρετηθεί το χρέος πρόσδεσης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Και είναι να "απορεί" κανείς γιατί πρέπει να κλείσει ένα νοσοκομείο που ακόμη εκσυγχρονίζεται σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και που το μικροβιολογικό του τμήμα είναι σε διαδικασία ένταξης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ!
Δεν μας είπε και κάτι άλλο το πως ένα νοσοκομείο που ήταν γεμάτο (δυστυχώς) μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο τώρα είναι τις περισσότερες ώρες ερημιά. Δεν μας είπε ότι αρκετοί εργαζόμενοι σε αυτό (όσο ήταν του ΙΚΑ) μεταπήδησαν στον ΕΟΠΠΥ και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Δεν είπε ότι η παθολογική ουσιαστικά καταργήθηκε μιας και οι περισσότεροι γιατροί της πήραν σύνταξη ενώ οι ειδικευόμενοί της εκβιάστηκαν να ...επιλέξουν την μετακίνησή τους στο Αγία Όλγα, αλλιώς δεν θα "μάθαιναν". Όπως δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ όσοι πήραν σύνταξη και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δεν είπε γιατί σχεδόν όλοι οι ειδικευόμενοι και των άλλων κλινικών "επέλεξαν" τον ίδιο δρόμο, όπως και κάποιοι ειδικευμένοι. Ξέχασε τις εκβιαστικές, ανοιχτά πλέον τον τελευταίο μήνα, μετακινήσεις και άλλου προσωπικού και πάλι προς την ίδια κατεύθυνση. Και δεν είπε ότι με το πρόσχημα αυτών των προβλημάτων που δημιούργησαν οι προκάτοχοί του, των οποίων τη πολιτική συνεχίζει με πάθος μαζί με τους πρόθυμους και διαχρονικούς υφισταμένους του, το έβγαλαν από τις τακτικές εφημερίες οπότε το ΕΚΑΒ δεν μετέφερε πλέον ασθενείς εκεί. Και μια λεπτομέρεια που μαθεύτηκε τυχαία από ...κουβέντες, οι εργαζόμενοι στα εξωτερικά ιατρεία (ΕΟΠΠΥ) των γύρω περιοχών "ήξεραν" ότι δεν έπρεπε να στέλνουν ασθενείς στο 7ο γιατί είχαν "αντιρρήσεις" οι εργαζόμενοι του 7ου!!! Από τη μια λοιπόν μεθοδευμένη απαξίωση του νοσοκομείου και από την άλλη συκοφάντηση των εργαζόμενων, ανεπίσημα και στο όνομα του ελληνικού λαού πάντα.
Όσο για το θέμα ότι έτσι εξασφαλίζονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αυτό μάλλον ως ειρωνία μπορεί να εκληφθεί. Δεν μπορεί να μας λέει ότι έχει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερα κρεβάτια και χειρότερες υποδομές. Γιατί περί αυτού πρόκειται μιας και η συγχώνευση κλινικών δεν σημαίνει και αύξηση κλινών στα νοσοκομεία "υποδοχής", σε τι χώρο άλλωστε, εδώ λέγεται ότι οι νεφροπαθείς του 7ου θα στεγαστούν σε κοντέινερ στο Αγία Όλγα!
Όσο για το θέμα της εξασφάλισης της εργασίας των μεταφερόμενων εργαζόμενων εδώ φρόντισαν να τον ...δώσουν οι υφιστάμενοί του στο Αγία Όλγα, μιας και το χρησιμοποιούσαν και αυτοί ως επιχείρημα για να τους κάνουν να συνεναίσουν στις μετακινήσεις, ρωτούσαν λοιπόν οι εργαζόμενοι πως γίνεται να είναι εξασφαλισμένη η θέση τους τη στιγμή που η οργανική τους θέση παραμένει στο 7ο ΙΚΑ; Θα ...μεταφερθεί και αυτή και με ποιες διαδικασίες; Και αυτοί απαντούσαν με το γνωστό μας "δεν ξέρουμε, θα δούμε"! Τέτοια σιγουριά λοιπόν!
Τόση όση είχαν όταν τους διαβεβαίωναν ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, όπως διαβεβαιώνουν τώρα και τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Πατησίων, της Παμμακάριστου κ.λπ., κ.λπ......
Αν λοιπόν αυτά δεν είναι μια μεγάλη υπόθεση απάτης και ψέματος απέναντι στον λαό, αν αυτό δεν είναι κλοπή μιας περιουσίας που χτίστηκε από τους εργαζόμενους αυτού του τόπου, με τους κόπους και τη δουλειά τους, τότε τι είναι;
Αυτή η υπόθεση όμως δεν θα λυθεί σε κανένα θεσμικό δικαστήριο. Η μεγάλη ρεμούλα σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, των εργατών και όλων των εργαζόμενων αυτού του τόπου, θα σταματήσει μόνο όταν αυτοί βγουν στο δρόμο και τους φρενάρουν, μόνο όταν τους αναγκάσουν να "παρέχουν" και πάλι αυτά τα δικαιώματα και θα γίνει οριστικό όταν τους πετάξουν από το σβέρκο τους μια και καλή.
Τελικά δεν είναι ούτε υπόθεση απάτης. Είναι υπόθεση αγώνα, ταξικής πάλης, από αυτή που ο κος υπουργός και το συνάφι του κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αλλά προσπαθούν με τα ψέμματα, τις απειλές και τη βία να την ...αποτρέψουν. Θα υπάρξει και η απάντηση όμως!
 
πηγη ANTIGEITONIES

Δεν υπάρχουν σχόλια: