1 Σεπ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ
7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Και ενώ ο δολοφόνος χτυπάει τρεις φορές, οι κυβερνήσεις χτυπάνε άπειρες….
Δεν έχει τέλος η προσπάθεια διάλυσης στο χώρο της υγείας. Οι μνημονιακές πολιτικές
που οδηγούν ακόμη και σε κλεισίματα τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων (εξ’ ονόματος του λαού πάντα) θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας αλλά και εντελώς κυνικά οδηγούν στη μοναδική επιλογή ή να πληρώνουμε για την περίθαλψη ή να πεθαίνουμε.
Η διασύνδεση με το Κωνσταντοπούλειο (και αφού είχε προηγηθεί αποψίλωση με τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και με τις μετακινήσεις στον ΕΟΠΥΥ) βρήκε το νοσοκομείο μας με την παθολογική κλινική να απομένει με έναν μόνο παθολόγο που λόγω των «σοφών» επιλογών των κυβερνήσεων δεν στελεχώθηκε ποτέ.

Ακολούθησε το κλείσιμο της λίστας των ειδικευόμενων και παράλληλα άρχισε τα πλιάτσικο (προσπάθεια μεταφοράς στο Κωνσταντοπούλειο ειδικευόμενων, ειδικευμένων, νοσηλευτών, τεχνολόγων….) που πολλές φορές καταφέραμε μαζί με τους κατοίκους να το σταματήσουμε.
Ακολουθεί το κλείσιμο της παθολογικής. Στη συνέχεια ήρθε η απόφαση που έβγαζε το νοσοκομείο από τις εφημερίες. Παράλληλα δεν σταμάτησαν ποτέ οι συστηματικές και φιλότιμες προσπάθειες να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι μοναδική λύση για να μη χάσουν τη δουλειά τους είναι να φύγουν σε «σίγουρα» νοσοκομεία, καλλιεργώντας το φόβο και αποσιωπώντας ότι η φυγή δε μεταφέρει κα τις θέσεις εργασίας, στα φαινομενικά «σιγουράκια».
Και ενώ είναι άθλος να βρει κανείς σειρά σε νοσοκομείο, στο δικό μας έρχονται πλέον όσοι τυχαία πληροφορούνται ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Χτύπησαν λοιπόν ξανά οι διοικήσεις σε μια προσπάθεια διάλυσης του εργαστηρίου, της χειρουργικής κλινικής αλλά και της καρδιολογικής. Στο όνομα των περικοπών το νοσοκομείο μας είναι η δεξαμενή για κάλυψη των αναγκών του Κωνσταντοπούλειου (το ίδιο γίνεται και με όλα τα νοσοκομεία του ΙΚΑ).
Η διάλυση που συντελείται οδηγεί σε πιθανό κλείσιμο όχι μόνο του δικού μας και άλλων μικρών νοσοκομείων, αλλά και μεγαλύτερων γιατί όταν στερέψουν οι δεξαμενές οι ελλείψεις δε θα καλύπτονται.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παλεύουν για τη δουλειά τους και μαζί με το λαό για την περίθαλψη.
Ο διοικητής της 1ης ΔΥΠΕ (κος Μουσιώνης) εφαρμόζοντας τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων έχει συμπληρώσει και μια λίστα από ατάκες που δεν επιδέχονται παρερμηνείας.
«Είναι πολλά τα νοσοκομεία σε σχέση με τον πληθυσμό»
«Πρέπει να κλείνουν νοσοκομεία και …φυλακές και να υπάρχει πρόληψη»
«Ένα εργαστήριο είναι αρκετό για να γίνουν οι εξετάσεις όλων των νοσοκομείων»….(Αναρωτιόμαστε του λεκανοπεδίου ή της χώρας).

Εμείς πάντως θα ακολουθήσουμε πιστά την τελευταία του:
«Εμείς τη δουλειά μας και εσείς τη δουλειά σας»
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, συνελεύσεις γειτονιών, κινήσεις πολιτών όλους όσους δεν αποδέχονται αυτές τις πολιτικές τη Δευτέρα 03/09/2012 και ώρα 10:30  στην είσοδο του νοσοκομείου (Καυταντζόγλου 11, Πατήσια).

1:Να γυρίσουν πίσω όλοι οι μετακινηθέντες.

2:Να στελεχωθεί η Παθολογική κλινική.

3:Να ξαναρχίσει η εφημέρευση του νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ
31/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: