19 Σεπ 2012

Οι αγώνες μας και η οργάνωσή μας θα τελειώσουν τον εφιάλτη!


 


OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12ΜΜ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


 ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Να κλιμακώσουμε και να γενικεύσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις


Το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα επιστρέφει τη ζωή των εργαζομένων αιώνες πίσω. Νέα αντεργατικά (τα... τελευταία πριν τα επόμενα) μέτρα ετοιμάζονται. Για να διαμορφώσουν εργαζόμενους και άνεργους που θα πεινάνε, που δε θα έχουν κανένα δικαίωμα στη δουλειά, στο εισόδημα, στην υγεία και στην παιδεία. Για να διαμορφώσουν μια χώρα αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν.

Καταργήσεις δώρων, νέο φτωχολόγιο-μισθολόγιο, νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο, χαράτσια κάθε είδους, «αξιολόγηση» , καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων, περικοπές οργανικών θέσεων , εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στη δωρεάν υγεία και παιδεία, κατάργηση εφάπαξ, σύνταξη στα 67, ανατροπή του εργασιακού ωραρίου κτλ. Αυτό είναι το νέο τοπίο στο οποίο θα κληθούμε να επιβιώσουμε αν υποκλιθούμε στις απαιτήσεις του νέας λαίλαπας που μας επιφυλάσσει η τρικολόρ κυβέρνηση , ΕΕ και ΔΝΤ.


ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ: εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή ευρώ και μέτρα  ή το χάος», καταστολή «νέου» τύπου (αύρες, πλαστικές σφαίρες)  αλλά και παραδοσιακές συνταγές με συστημικές παρακρατικές φασιστικές συμμορίες (με πρώτη τη Χρυσή Αυγή).


ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας.

Καμία αναμονή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης  δε μπορεί να δώσει λύση , καμία ηττοπάθεια για τους αγώνες που δεν φέρνουν αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας λυγίσει . Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραιτηθούμε!!  

Δε μας μένει τίποτα άλλο από το να ανεβάσουμε με κάθε τρόπο τον πήχη της αντιπαράθεσης στα επίπεδα που θέτει το ίδιο το σύστημα. Να οργανώσουμε μαζικούς παρατεταμένους αγώνες. Δεν αρκεί μια 24 ωρη  για να τους λυγίσει . Χρειάζεται απεργιακή καταιγίδα. Μόνο έτσι θα νικήσουμε !! Nα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν η συνδικαλιστική πλειοψηφία αρνηθεί.


Πρέπει να δυναμώσει η ενότητα και με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Και πρώτα από όλα με τους εργαζόμενους στην παιδεία και στους δήμους, όπου οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι κοινοί με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην υγεία. Οι κοινοί αγώνες εργαζόμενων σε σχολεία, υγεία και δήμους ενάντια στις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις, τη φτώχεια και τις περικοπές μπορούν να δημιουργήσουν την απαιτούμενη δύναμη αντίστασης που θα οδηγήσει το σύστημα σε μεγάλη και κεντρική πολιτική ήττα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

  • Όχι στην «αξιολόγηση» και τις  απολύσεις. Όχι στις συγχωνεύσεις καταργήσεις νοσοκομείων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, ανατροπή του μισθολογίου – Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
  • Να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων – ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών

·         Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης

  • Να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την ανακοίνωση των μέτρων και σε νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή 28/9

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: